Vynikajúci tip na rýchly a veľmi chutný obed, ktorý si zamiluje celá rodina. Mäsko je mäkučké a perfektne ochutené.
Neváhajte a pridajte aj exotické korenie, napríklad kari korenie alebo kurkumu.
Potrebujeme:
300 g kuracie prsia
1 ks cibuľa
3 lyžice kyslá smotana
2 lyžice dijonská horčica
2 lyžice obyčajná horčica
2 lyžice hladká múka
1 šálka horúca voda
soľ, korenie
rastlinný olej
Marináda na mäso:
Červená sladká paprika
1/2 lyžičky soľ
2 lyžice sójová omáčka
korenie čierne
Postup:
Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance.
Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke.
Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.
Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata.
Pridáme mäso a orestujeme na miernom ohni.
Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.
Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicou múky, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.
Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu.