MINÚTKOVÉ kuracie kúsky v krémovej horčicovej omáčke: Nič lepšie som už dávno nejedla!

Vynikajúci tip na rýchly a veľmi chutný obed, ktorý si zamiluje celá rodina. Mäsko je mäkučké a perfektne ochutené. Neváhajte a pridajte aj exotické korenie, napríklad kari korenie alebo kurkumu.  

Vynikajúci tip na rýchly a veľmi chutný obed, ktorý si zamiluje celá rodina. Mäsko je mäkučké a perfektne ochutené.

Neváhajte a pridajte aj exotické korenie, napríklad kari korenie alebo kurkumu.

Potrebujeme:

300 g kuracie prsia

1 ks cibuľa

3 lyžice kyslá smotana

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice dijonská horčica

2 lyžice obyčajná horčica

2 lyžice hladká múka

1 šálka horúca voda

soľ, korenie

rastlinný olej

Marináda na mäso:

Červená sladká paprika

1/2 lyžičky soľ

2 lyžice sójová omáčka

korenie čierne

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance.

Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke.

Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.

Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata.

Pridáme mäso a orestujeme na miernom ohni.

Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.

Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti.

Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicou múky, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.

Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu.

Foto: pixabay
Foto: pixabay