Kuracie prsia v krémovej omáčke s hubami

Vynikajúci recept na šťavnaté kuracie prsia s hubami a cesnakom v krémovej smotanovej omáčke.

Vynikajúci obed na sviatočnú príležitosť aj na bežný deň.

Príprava zaberie len pár minút a hravo to zvládnete aj keď máte na verenie len málo času.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Kuracie prsia – 300 g

Huby (šampiňóny) – 250 g

Maslo – 30 g

Smotana na šľahanie – 150 g (obsah tuku 30-33%)

Voda – 50 g

Cesnak – 1 strúčik petržlen

olej

Soľ

Korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia rozrežeme na menšie kúsky.

Ochutíme soľou a korením.

 

 

Prirpavíme si panvicu.

Na panvicu si nalejeme trochu oleja a približne lyžičku masla.

 

 

Pridáme kuracie prsia a orestujeme.

Potom kuracie prsia vyberieme a na tú istú panvicu pridáme nakrájané huby.

 

 

Orestujeme.

Zalejeme smotanou.

Pridáme zvyšné maslo a nakoniec vodu.

 

 

Ochutíme soľou a korením.

Necháme prevariť .

Pridáme opäť kuracie prsia.

 

 

Tie v zmesi niekoľko minúť necháme, pričom prelievame smotanovou omáčkou.

 

 

Nakoniec pridáme aj nakrájaný cesnak.

Keď sa omáčka zredukuje, pridáme nasekanú vňať.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobcú chuť! :-)

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay