plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie kúsky v krémovo-horčičnej omáčke

Lahodné spojenie šťavnatého mäsa, smotany a delikátnej celozrnnej horčice. Určite zachutí aj vám!

Veľmi chutné jedlo, ktoré pripravím pre svoju rodinu vždy, keď mám aspoň trochu voľného času. Chuť je vďaka netradičnému spojeniu smotany a celozrnnej horčice skutočne vynikajúca. Vyskúšajte toto chutné jedlo s nádychom exotiky aj vy!

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs

1 cibuľu

½ mrkvy

3 lyžice kyslej smotany

2 lyžičky celozrnnej horčice

1-2 lyžičky obyčajnej horčice

2 lyžičky múky

Soľ – podľa chuti

1 šálku vriacej vody

Rastlinný olej

Na marinádu:

½ lyžičky karí korenia

¼ lyžičky zázvorového prášku

½ lyžičky soli

Čierne mleté korenie

2 lyžičky sójovej omáčky

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na menšie prúžky, preložíme do misky a zmiešame so všetkým ingredienciami na marinádu. Mäso v marináde vložíme do chladničky a necháme odležať minimálne 1-2 hodiny.

Po uplynutí tejto doby nakrájame cibuľu nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji dozlatista.

Potom k cibuli pridáme strúhanú mrkvu a za stáleho miešania necháme variť cca 2-3 minúty.

Následne pridáme marinované kuracie kúsky, lyžičku múky a dôkladne premiešame.

Všetko spolu varíme na panvici cca 3 minúty za občasného miešania. Po uplynutí tohto času vlejeme do panvice vriacu vodu, osolíme a necháme takto variť ďalšie 3 minúty.

Kyslú smotanu zmiešame so zvyšnou múkou a pridáme k mäsu. Nakoniec pridáme aj oba druhy horčice a všetko spolu ešte chvíľku povaríme.

Podávame s ryžou alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

 

Najlepšie recepty na dnes