plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najfajnovejšie kuracie kúsky v ľahkej jogurtovo-horčicovej omáčke: Vynikajúci obed za 15 minút!

Vynikajúci rýchly obed - mäsko ľahkej a veľmi chutnej jogrtovej omáčke.

Vynikajúci rýchly obed – mäsko ľahkej a veľmi chutnej jogrtovej omáčke.

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

200 g bieleho smotanového jogurtu

1 cibuľa

1 kápia (voliteľné)

jarná cibuľka

2 lyžičky horčice

1 lyžička sójovej omáčky (nemusí byť)

1-2 lyžičky mletej papriky

1/2 lyžičky sušeného cesnaku

ligurček

soľ

korenie

olej

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na kúsky, cibuľu a papriku (ak ju použijeme) nakrájame na kocky. Na rozohriatom oleji sprudka restujeme mäso. Ihneď keď zbelie. pridáme cibule a kápiu. Osolíme, okoreníme a dusíme asi 5 minút.Podlievať netreba, cibuľa a paprika pustia vodu.Ak nepridávate kápiu, podlejte trochou vody.

Jogurt zmiešame s horčicou, cesnakom, paprikou a ligurčekom. Ochutený jogurt pridáme k mäsu a spoločne povaríme do zmäknutia mäsa. Stačí krátko. aby mäso nebolo suché.

Komu sa bude zdať omáčka riedka, pridá pred dovarením lyžičku solamylu rozmiešaného v troche vody. Mäso s omáčkou dochutíme podľa svojich chutí a podávame so zemiakovou kašou haluškami, ryžu alebo cestovinami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes