Kuracie kúsky v horčicovo-cesnakovom cestíčku: Toto u nás ide viac, ako klasické rezene, mäsko jemné a chuť úžasná!

Táto zmes je vynikajúca na vyprážanie, ale aj pečenie a grilovanie. Chuť mäska je jemná a naozaj vynikajúca.

Potrebujeme:

300 g kuracieho mäsa (prsia)

1 vajce

100 ml mlieka alebo smotany na varenie

2 lyžice horčice

3-4 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g hladkej múky

50 g jemne strúhaného eidamu

soľ, červená paprika, korenie a bylinky podľa chuti

olej

Voliteľné: strúhanka

Postup:

Mäso nakrájame na kúsky veľkosti sústa.

Z vajca, mlieka, horčice, múky, nastrúhaného syra a cesnaku vyšľaháme cestíčko (múku môžeme prisypať, keby sa nám zdalo príliš riedke), ktoré osolíme. Ak chcete prirpaviť len marinádu na mäso, vynechajte múku. Takéto mäsko je výborné na pečenie, grilovanie, alebo minútkovú úpravu na panvici.

Do cestíčka vložíme kúsky mäsa, starostlivo ich obalíme a necháme odstáť, aby mäso natiahlo soľ a najmä cesnak. Kúsky mäsa smažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Pred smažením môžete mäso ešte obaliť v v strúhanke, ale nie je to potrebné. Mäsko chutí vynikajúco