plny-hrniec_transparent_negativ.png

Minútkové kuracie kúsky na masle a cesnaku: Nič lepšie som už dáno nejedla!

Vynikajúci obed z kuracieho mäska.

 

 

Opečte ho na masle s cesnakom a bude nielen voňavé, ale aj nesmierne chutné.

Pridajte obľúbenú prílohu a máte obed ako lusk. 

Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z youtube.

Mäsko je veľmi jemné, lahodné a perfektne ochutnené.

 

 

Vyskúšajte a presvedčte sa sami, že kombinácia cesnaku a masla je skutočne dokonalá!

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

čierne mleté korenie

2 PL hladkej múky + 1 ČL hladkej múky

40 g masla

 

 

5 – 6 strúčikov cesnaku

1/2 šálky vývaru (kuracieho alebo zeleninového)

1 ČL oregana

1 ČL citrónovej šťavy

 

 

petržlenovú vňať

Príloha:

grilovaná zelenina

varené zemiaky

zemiaková kaša

hranolky

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, osušíme.

Nakrájame na kocky.

Ak chcete, môžete nakrájať aj na tenšie plátky, prípadne na rezance.

 

 

Mäso vložíme do misky, osolíme, okoreníme.

Posypeme múkou.

Premiešame, aby sa mäso dobre obalilo. 

Na panvicu si nalejeme rastlinný olej, rozhorúčime.

Mäso sprudka opečieme.

 

 

Mäso vyberieme z panvice.

Vložíme do nej maslo a necháme ho rozpustiť. 

Cesnak si nasekáme nadrobno a opečieme na masle.

Zaprášime trochou múky a premiešame.

 

 

Zalejeme vývarom.

Premiešame, pridáme oregano, čajovú lyžičku citrónovej šťavy a vložíme mäso. 

Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes