Vynikajúci obed z kuracieho mäsa a kyslej smotany, doslova za minútku pripravený!
Toto mäsko je tak rýchle, že ho dokonca zvládnete pripraviť skôr, ako prílohu.
Odporúčame podávať so zemiakovou kašou, prípadne ryžou či cestovinami.
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs
1 cibuľu
1/2 lyžičky soli
Mletú červenú papriku
150-200 g kyslej smotany
Čierne korenie podľa chuti
2 strúčiky cesnaku
Olej slnečnicový
Príloha (voliteľné):
Zemiaková kaša
Ryža
Cestoviny
Postup:
Na panvici nalejeme 2 lyžice oleja.
Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.
Prihodíme cibuľu nakrájanú na drobno, a než začne hnednúť, tak prihodíme kuracie prsia.
Teplota po celú dobu bude 120 ° C.
Pridáme 1/2 lyžičky soli.
Restujeme, kým nie je mäso mäkké.
K mäkkému mäsu prihodíme 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenké plátky.
Pridáme 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, červenú papriku a restujeme dve minúty.
Primiešame téglik kyslej smotany.
Rýchlym miešaním úplne rozpustíme.
Všetko spolu ešte minútu povaríme, a tým je omáčka hotová.
Na tanieri môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)