plny-hrniec_transparent_negativ.png

MINÚTKOVÉ kuracie kúsky jemné ako masielko: TRIK šéfkuchára, s ktorým sa kuracie mäsko nikdy nevysuší!

Vynikajúci recept na extrémne jemné kuracie mäsko s minútkovou prípravou. Ak chcete, aby bolo mäsko skutočne jemné a zároveň šťavnaté, určite vyskúšajte trik šéfkuchára z youtube – použite vaječný bielok. Zabezpečí, že mäsko sa nevysuší, ostanete šťavnaté, jemné a zvonku zľahka chrumkavé.

Potrebujeme:

Kuracie prsia – 500-600 g

Na marinádu:

Sójová omáčka – 1 polievková lyžica

Mleté čierne korenie – podľa chuti

Bielok – 1 ks

Škrob – 1 polievková lyžica

Jablčný ocot 6% – 1 polievková lyžica (môže byť nahradený citrónovou šťavou alebo ryžovým octom)

Pre omáčku:

Sójová omáčka – 4 lyžice

Med – 1 lyžička

Jablčný ocot 6% – 1 polievková lyžica (môže byť nahradený citrónovou šťavou alebo ryžovým octom)

Sezamové semiačka – 1 polievková lyžica

Rastlinný olej – 4 lyžice

Postup:

Kuracie rezne nakrájame na malé kúsky.

Pridajte sójovú omáčku, škrob, ocot, čierne korenie a bielok.

Všetko dobre premiešajte, aby bol každý kúsok mäsa pokrytý marinádou.

Nechajte marinovať najmenej 30 minút.

Na omáčku zmiešame sezamové semiačka, sójovú omáčku, ocot, med.

Panvicu dobre rozohrejte. Nalejte 4-5 lyžice oleja.

Kúsky kuracieho filé osmažte z oboch strán 2 – 3 minúty do zlatista. Znížte teplotu.

Nalejte na mäso omáčku, premiešajte.

Smažte ďalšie 2 minúty.

Môže sa podávať s nakrájanou zelenou cibuľkou a ryžou.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes