Mám pre vás vynikajúci tip na rýchle a nesmierne chutné kuracie mäsko pečené v horčicovo-smotanovej omáčke na spôsob GYROS.
Ide o vynikajúci recept z kuracích rezňov bez vyprážania a z’dlhavej prípravy, vrelo odporúčam.
Potrebujeme pre 4 osoby:
4 kuracie prsia
2 dl smotany na varenie
4 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička rozmarínu
1 lyžička kôpru
1 lyžica horčice
soľ
čierne mleté korenie
korenie gyros
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme.
Nakrájame na menšie kúsky.
Osolíme a okoreníme.
Uložíme na vymastený pekáč.
Zalejeme smotanou, do ktorej sme rozmiešali pretlačený cesnak, horčicu.
Vmiešame aj gyros korenie.
Ak ho doma nemáte, použite zmes byliniek a červenú papriku.
Pekáč zakryjeme fóliou.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Pečieme po dobu 40-50 minút.
Tip:
Skúšku, či je mäso hotové spravíme tak, že doň zapichneme vidličku, alebo ostrý nôž. keď ľahko prejdú do mäsa, obed je pripravený.
Môžeme vytiahnuť z rúry.
Ak máte radi zľahka chrumkavý povrch, zložte fóliu a niekoľko minút pečte bez nej.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)