plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené kuracie kúsky na spôsob GYROS: Najjemnejšie mäsko, aké ste kedy jedli, tromfne aj vyprážaný rezeň!

Mám pre vás vynikajúci tip na rýchle a nesmierne chutné kuracie mäsko pečené v horčicovo-smotanovej omáčke. Ide o vynikajúci recept z kuracích rezňov bez vyprážania a z'dlhavej prípravy. vrelo odporúčam. 

Mám pre vás vynikajúci tip na rýchle a nesmierne chutné kuracie mäsko pečené v horčicovo-smotanovej omáčke na spôsob GYROS.

Ide o vynikajúci recept z kuracích rezňov bez vyprážania a z’dlhavej prípravy, vrelo odporúčam.

 

 

Potrebujeme pre 4 osoby:

4 kuracie prsia

2 dl smotany na varenie

4 strúčiky cesnaku

1 čajová lyžička rozmarínu

1 lyžička kôpru

1 lyžica horčice

soľ

čierne mleté korenie

korenie gyros

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, osušíme.

Nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Osolíme a okoreníme.

Uložíme na vymastený pekáč.

 

 

Zalejeme smotanou, do ktorej sme rozmiešali pretlačený cesnak, horčicu.

Vmiešame aj gyros korenie.

Ak ho doma nemáte, použite zmes byliniek a červenú papriku.

 

 

Pekáč zakryjeme fóliou.

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Pečieme po dobu 40-50 minút.

 

 

Tip:

Skúšku, či je mäso hotové spravíme tak, že doň zapichneme vidličku, alebo ostrý nôž. keď ľahko prejdú do mäsa, obed je pripravený.

Môžeme vytiahnuť z rúry.

Ak máte radi zľahka chrumkavý povrch, zložte fóliu a niekoľko minút pečte bez nej.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes