Pečené kuracie kúsky na spôsob GYROS: Najjemnejšie mäsko, aké ste kedy jedli, tromfne aj vyprážaný rezeň!

5211

Mám pre vás vynikajúci tip na rýchle a nesmierne chutné kuracie mäsko pečené v horčicovo-smotanovej omáčke na spôsob GYROS.

Ide o vynikajúci recept z kuracích rezňov bez vyprážania a z’dlhavej prípravy, vrelo odporúčam.

Potrebujeme pre 4 osoby:

4 kuracie prsia

2 dl smotany na varenie

4 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 čajová lyžička rozmarínu

1 lyžička kôpru

1 lyžica horčice

soľ

korenie gyros

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

Osolíme, okoreníme a uložíme na vymastený pekáč.

Zalejeme smotanou, do ktorej sme rozmiešali pretlačený cesnak, horčicu.

Vmiešame aj gyros korenie. Ak ho doma nemáte, použite zmes byliniek a červenú papriku.

Pekáč zakryjeme fóliou a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov  pečieme po dobu 40-50 minút.

Skúšku, či je mäso hotové spravíme tak, že doň zapichneme vidličku, alebo ostrý nôž. keď ľahko prejdú do mäsa, obed je pripravený.

Môžeme vytiahnuť z rúry.

Ak máte radi zľahka chrumkavý povrch, zložte fóliu a niekoľko minút pečte bez nej.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár