Marinované kuracie krídelká s vynikajúcimi zemiakmi z panvice: Bombový obed, ktorý miluje celá rodina!

743 0

Pripravte si tento chutný obed podľa receptu z youtube. Na krídelká stačí natrieť túto fantastickú marinádu a potom aj zemiaky, aj krídelká pripraviť na panvici. Bomba!

Potrebujeme:

1,5 kg kuracích krídel

1 kg zemiakov

1,5 PL soli

koreniny a bylinky podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1,5 PL sójovej omáčky

1,5 PL kyslej smotany

2,5 PL koriandra

150 ml vody

Postup:

Kuracie krídla si umyjeme, rozrežeme na tri časti a špičky odstránime. 

Soľ, všetky koreniny, aj bylinky zmiešame v miske spolu so sójovou omáčkou a kyslou smotanou. 

Marinádu nalejeme na krídelká a dobre premiešame, aby sa úplne obalili.

Misu prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 1 hodinu. 

Medzitým si pripravíme zemiaky, ktoré si očistíme a ukladáme na rozhorúčenú panvicu s olejom. 

Tie väčšie prekrojíme na polovicu a tie menšie môžeme nechať vcelku.

Osmažíme z každej strany dozlatista. 

Potom vyberieme z chladničky marinované krídelká a vysmažíme aj tie. 

Nakoniec dáme na dno väčšej panvice trochu oleja, naukladáme zemiaky – osolíme, naukladáme krídelká – tie tiež osolíme, nakoniec podlejeme 150 ml vody.

Na prudkom ohni dusíme asi 5 minút. 

Potom znížime teplotu a dusíme ďalších 45 minút. Hotovo. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár