Nerobte zvlášť mäso a prílohu, toto je fantastické: Kuracie krídla pečené s ryžou a zeleninou z jedného pekáča!

Vynikajúci obed z jedného pekáča. Keď som tento recept pred pár rokmi odkukala od sestry, ani som netušila, že si ho moja rodina takto mimoriadne obľúbi. Tieto stehienka sa u nás pečú skoro každý týždeň.

Vynikajúci obed z jedného pekáča. Keď som tento recept pred pár rokmi odkukala od sestry, ani som netušila, že si ho moja rodina takto mimoriadne obľúbi. Tieto stehienka sa u nás pečú skoro každý týždeň.

Potrebujeme:

600 g kuracie krídla (alebo 2 celé kuracie stehná, prípadne môžete použiť aj dolné či horné stehná, je to na vás)

1 hrnček ryže Parboiled (surovej)

2 hrnčeky vody

1 paprika červená (ja som dala 2 červené, kedže zelenú som nemala)

1 zelená paprika

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 veľká cibuľa

3 strúčiky cesnaku na plátky

2 paradajky

1 jarná cibuľka

mrazený hrášok

2 plátky masla

lyžice oleja

soľ

korenie

korenie na kurča

tymián

štipka šafranu

Postup:

Cibuľu nakrájame na mesiačiky. Umyté krídla položíme na cibuľu a cesnak do pekáča.
Okoreníme a hore dáme plátok masla. Podlejeme trochou vody a dáme na 20 minút do rúry. Pečieme prikryté.
Medzitým na oleji orestujeme ryžu do sklovita (ja som k ryži na panvici pridala aj 1 nastrúhanú mrkvu, ale v pôvodnom recepte nie je, môžete skúsiť nám to chutilo skvele). Pridáme zvyšnú zeleninu nakrájanú na kúsky, ochutíme a zalejeme vodou.


Z pekáča vytiahneme krídla a vlejeme ryžu so zeleninou. Hore položíme krídla a prikryté pečieme ďalších asi 25-30 minút do zmäknutia ryže a mäsa.

Voda vsiakne do ryže a spojí sa chuť mäsa a ryže. Pred koncom odkryjeme, aby sa pekne pripiekli kožtička.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)