Vynikajúci obed z jedného pekáča. Keď som tento recept pred pár rokmi odkukala od sestry, ani som netušila, že si ho moja rodina takto mimoriadne obľúbi. Tieto stehienka sa u nás pečú skoro každý týždeň.
Potrebujeme:
600 g kuracie krídla (alebo 2 celé kuracie stehná, prípadne môžete použiť aj dolné či horné stehná, je to na vás)
1 hrnček ryže Parboiled (surovej)
2 hrnčeky vody
1 paprika červená (ja som dala 2 červené, kedže zelenú som nemala)
1 zelená paprika
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku na plátky
2 paradajky
1 jarná cibuľka
mrazený hrášok
2 plátky masla
lyžice oleja
soľ
korenie
korenie na kurča
tymián
štipka šafranu
Postup:
Cibuľu nakrájame na mesiačiky. Umyté krídla položíme na cibuľu a cesnak do pekáča.
Okoreníme a hore dáme plátok masla. Podlejeme trochou vody a dáme na 20 minút do rúry. Pečieme prikryté.
Medzitým na oleji orestujeme ryžu do sklovita (ja som k ryži na panvici pridala aj 1 nastrúhanú mrkvu, ale v pôvodnom recepte nie je, môžete skúsiť nám to chutilo skvele). Pridáme zvyšnú zeleninu nakrájanú na kúsky, ochutíme a zalejeme vodou.
Z pekáča vytiahneme krídla a vlejeme ryžu so zeleninou. Hore položíme krídla a prikryté pečieme ďalších asi 25-30 minút do zmäknutia ryže a mäsa.
Voda vsiakne do ryže a spojí sa chuť mäsa a ryže. Pred koncom odkryjeme, aby sa pekne pripiekli kožtička.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)