Všetko z jednej misy: Podľa tohto výborného receptu pripravíte kuracie krídelká naraz spolu s ryžou, takže ušetríte čas, aj čistý riad!

Bežné suroviny, ale výnimočná chuť! Toto jedlo z youtube je naozaj fantastické a navyše celý obed pripravíte v jednej mise.

Potrebujeme:

Na krídelká:

700 g kuracích krídel

1-2 ČL zmiešaného korenia (mix červenej papriky, sušeného cesnaku, rasce, čierneho korenia, prípadne podľa chuti)

soľ podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 – 3 PL oleja

Na ryžu:

350 g ryže

700 ml vody

1/2 ČL soli

1 mrkvu

4-5 strúčikov cesnaku

2 bobkové listy

Postup:

1. Ako prvé si krídelká umyte a rozrežte na 2 časti. Pridajte soľ, olej, koreniny a dobre premiešajte. Misku prikryte potravinárskou fóliou a nechajte marinovať aspoň 30 minút.

2. Mrkvu si očistite a nastrúhajte. Cibuľu si nakrájajte na kocky a osmažte na oleji. Pridajte mrkvu a 1 minútu opražte.

3. Ryžu si prepláchnite, pridajte na cibuľku, premiešajte s mrkvou, osoľte, okoreňte a ešte raz premiešajte. Potom odstavte.

4. Jenskú misu si vymastite olejom, preložte do nej ryžu a rovnomerne navrstvite. Pridajte vodu v pomere 1:2, navrch poukladajte krídelká, pridajte celé strúčiky cesnaku a 2 bobkové listy.

5. Misu prikryte pokrievkou alebo alobalom a vložte na 1 hodinu do predhriatej rúry na 200 °C. Potom alobal odstráňte a ryžu povarte ešte ďalších 30 minút.

TIP: Ak chcete, aby bola ryža sypká, skráťte dobu prípravy: 40 minút pod alobalom a 20 minút bez alobalu. K jedlu sa výborne hodí aj zeleninový šalát.

Prajeme dobrú chuť!