Vynikajúci a najmä minútkový recept na veľmi chutné kuracie kari kúsky.
Určite skúste tento výborný recept.
Potrebujeme:
4 kuracie prsia
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
5 ČL paradajkového pretlaku
2 ČL kari
400 ml šľahačkovej smotany
na posypanie:
petržlenová vňať
Ďalej budeme potrebovať:
olej
soľ
čierne korenie
Postup:
Rozohrejte na panvici na miernom ohni olej.
Keď je horúci, pridajte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
Osoľte, pridajte čierne korenie.
Nechajte sa dusiť a opekať za občasného miešania asi 5 minút.
Pridajte paradajkový pretlak a kari.
Ak máte radi pikantnú príchuť, pokojne pridajte aj čili alebo kajenské korenie.
Potom premiešajte a nechajte ešte asi 2 minúty povariť.
Zvýšte oheň a pridajte kuracie mäso nakrájané na kocky.
Kuracie mäso okoreňte čiernym korením.
Zmiešajte s ostatným obsahom panvičky.
Povarte aspoň 2 minúty.
Potom pridajte smotanu, dobre premiešajte a nechajte variť ešte 5 minút na miernom ohni.
Na záver môžete posypať trochou nasekanej petržlenovej vňate.
Priamo na tanieri môžete ešte posypať sezamovými semienkami.
Najlepšie je podávať kuracie kari s obyčajnou bielou ryžou.
Dobrú chuť!