Bleskové kuracie KARI kúsky za 15 minút: Vynikajúci obed z 1 panvice – chuť prekvapí aj náročných!

Vynikajúci a najmä minútkový recept na veľmi chutné kuracie kari kúsky.

Určite skúste tento výborný recept.

 

 

Potrebujeme:

4 kuracie prsia

...

2 cibule

4 strúčiky cesnaku

5 ČL paradajkového pretlaku

2 ČL kari

400 ml šľahačkovej smotany

na posypanie:

petržlenová vňať

Ďalej budeme potrebovať:

olej

soľ

čierne korenie

Postup:

Rozohrejte na panvici na miernom ohni olej.

Keď je horúci, pridajte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.

 

 

Osoľte, pridajte čierne korenie.

Nechajte sa dusiť a opekať za občasného miešania asi 5 minút.

Pridajte paradajkový pretlak a kari.

Ak máte radi pikantnú príchuť, pokojne pridajte aj čili alebo kajenské korenie.

Potom premiešajte a nechajte ešte asi 2 minúty povariť.

Zvýšte oheň a pridajte kuracie mäso nakrájané na kocky.

Kuracie mäso okoreňte čiernym korením.

Zmiešajte s ostatným obsahom panvičky.

Povarte aspoň 2 minúty.

Potom pridajte smotanu, dobre premiešajte a nechajte variť ešte 5 minút na miernom ohni.

Na záver môžete posypať trochou nasekanej petržlenovej vňate.

 

 

Priamo na tanieri môžete ešte posypať sezamovými semienkami.

Najlepšie je podávať kuracie kari s obyčajnou bielou ryžou.

Dobrú chuť!

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay