Kuracie fašírky so zeleninou

Vláčne kuracie faširky so zeleninou a bylinkami. TO je dobrota.

Ak ste už vyskúšali náš skvelý recept na vláčne kuracie lievance, určite vás poteší aj tento tip. Okrem kuracieho mäska je tento recept obohatený o obľúbenú zeleninku, ktorá celému jedlo dodáva celkom nový šmrnc.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

300 g vareného karfiolu

1 červenú papriku nakrájanú nadrobno

80 g strúhaného syra

2 vajcia

...

2-3 lyžice smotany

2-3 lyžice hladkej múky

Zväzok zelenej cibuľky najemno nasekanej

Soľ, korenie a petržlenovú vňať

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Pridáme krájanú papriku a uvarený karfiol, ktorý rozdelíme na jednotlivé ružičky. Pridáme nasekané bylinky, vajcia, syr, smotanu, múku, soľ, korenie a premiešame.

Necháme 40-60 minút odpočívať na chladnom mieste.

Z cesta mokrými rukami formujeme jednotlivé fašírky, ktoré vyprážame na troche rastlinného oleja dozlatista. Hotové fašírky necháme 5 minút odstáť v hrnci prikrytom pokrievkou.

Podávame so zeleninovým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)