Kuraciu šunku už nekupujte: Vyskúšajte si ju pripraviť doma a na tú z obchodu v momente zabudnete!

Vyskúšajte výbornú šunku z kuracie mäska a obľúbených prísad. 4 nápady na prípravu kuracej šunky, ktoré môžete servírovať teplé aj studené!

Vyskúšajte výbornú šunku z kuracie mäska a obľúbených prísad. 4 nápady na prípravu kuracej šunky, ktoré môžete servírovať teplé aj studené!

Základný recept

Potrebujeme:

250 g kuracích pŕs nakrájných nadrobno

Soľ, čierne korenie, korenie na kuracie mäso

Postup:

Kuracie prsia zmiešame so soľou a koreninami. Preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme najemno. Túto zmes potom navrstvíme na alobal a zatočíme pevne ako salonku.

Do pekáča uložíme roládu, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov približne 35 minút. Potom necháme vychladnúť vo fólii, odstránime ju a servírujeme na tenké plátky.

Vyskúšajte aj chutné alternatívy

Veľmi odboru voľbou je do zmesi pridať aj 150 g nadrobno nakrájaného syra. Do zmesi tiež nadrobno nakrájate kápiu – ak máte nakladanú kápiu, zmes bude chutiť ešte lepšie.

Papriková roláda

Postup je takmer rovnaký, avšak 1/2 mäsa rozmixujeme a druhú necháme nadrobno nakrájanú. Do mäska ale pridáme aj 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a 100 g nadrobno nasekanej šunky. Skôr, ako mäsovú zmes zabalíme, potrieme ju sladkou paprikou zmiešanou s maslom, alebo olejom. Dáme piecť na pekáč, ako v predchádzajúcom prípade.

Pikantná roláda

Potrebujeme:

400 g mletého kuracieho mäsa

8 g čierneho mletého korenia

2 g pikantnej papriky

6-9 g soli

1 g mletej rasce

1-2 pretlačené strúčiky cesnaku

Postup:

Všetky prísady zmiešame, zabalíme do alobalu a uložíme na pekáč. Podlejeme 150 ml vody a pečieme pri teplote 175 stupňov 40 minút.

Dnes najobľúbenejšie