plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je večera ako lusk: Kuracia rýchlovka v jemne pikantnom solamylovom cestíčku!

Výborný nápad na jedlo, ktoré chutí perfektne a vy sa s ním veľmi nenarobíte. Toto cestíčko je rýchle a nám doma chutí viacej ako klasika z múky a vajec. Navyše, mäsko to výborne ochutí a tak nemusíte pridávať veľa soľ ani koreniny.

Výborný nápad na jedlo, ktoré chutí perfektne a vy sa s ním veľmi nenarobíte. Toto cestíčko je rýchle a nám doma chutí viacej ako klasika z múky a vajec. Navyše, mäsko to výborne ochutí a tak nemusíte pridávať soľ – ja nepridávam vôbec.

Potrebujeme:

Cca 400 g kuracích rezňov nakrájaných na menšie kúsky

Na cestíčko:

1 väčšie vajce

2 lyžice sójovej omáčky

4 lyžice pikantného kečupu

3 lyžice majonézy

4 lyžice solamylu

Nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať

Čierne korenie podľa chuti

Soľ – len ak ste zvyknutí veľa soliť, ja nepridávam vôbec a chuť je skvelá

Postup:

Umyté a očistené kuracie mäsko si nakrájame (môžeme aj zľahka naklepať pod fóliou) a osušíme. V miske zmiešame všetky prísady na cestíčko a vymiešame jednotnú zmes. Všetky kúsky mäska pridáme do misky s cestíčkom a dobre premiešame tak, aby sa zmes dostala na povrch každého kúsku. Nádobu prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Potom len vyprážame dozlatista v oleji – ak nemáte čas, môžete vyprážať aj hneď, ale lepšie je nechať mäsko v cestíčku marinovať.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Pavla

Najlepšie recepty na dnes