Recept, ktorý víťazí: Lahodná kuracia roláda!

Pripravte si doma lahodnú kuraciu roládu z pár ingrediencií.

Môžete ju konzumovať v sendviči, alebo na tanieri s nejakou oblohou.

 

 

Jemná kuracia roláda podľa receptu z youtube kanála Cocinemos Por Favor.

...

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs

petržlenovú vňať podľa chuti

3 strúčiky cesnaku

2 vajcia

1 mrkvu

1/2 červenej papriky

50 g strúhaného syra

1 ČL soli

1/2 ČL mletého čili

korenie podľa chuti

vajcia uvarené natvrdo

Voliteľné:

nakladané uhorky

4 sušené paradajky

Postup:

Do malej misky pridáme vajcia a vyšľaháme ich metličkou.

Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať s cesnakom a vidličkou premiešame.

 

 

Pridáme nastrúhaný syr a premiešame.

Ak ich v recepte použijete, tak do samostatnej misky pridáme sušené paradajky, zalejeme ich vriacou vodou.

Okrem sušených paradajok je výborná aj pečená paprika, prípadne môžete použiť nakladané uhorky.

Necháme 20 minút.

 

 

Kuracie prsia nakrájame rovnomerne na rovnakú hrúbku, približne 1,5 cm – 2 cm.

Na stôl natiahneme potravinovú fóliu a naukladáme na ňu kuracie prsia (musia sa prekrývať, aby nevznikli prázdne miesta).

 

 

Naukladané kuracie prsia prekryjeme fóliou a pomocou valčeka a tĺčika ich vyklepeme.

Vrchnú fóliou odstránime, mäso osolíme, posypeme čili a korením podľa chuti.

 

 

Potom na mäso nanesieme petržlenovo-syrovú zmes, rovnomerne ju rozotrieme tak, aby na jednom konci ostal prázdny prúžok.

Z mrkvy odrežeme konce, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

 

 

Polovicu papriky očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na plátky.

Na kraj mäsa so zmesou naukladáme vedľa seba na polovicu prekrojené vajcia.

 

 

Potom necháme malé medzery a umiestnime plátky papriky a mrkvy.

Sušené rajčiny vyberieme z vody, nakrájame na plátky a naaranžujeme na kuracie mäso.

 

 

S pomocou fólie začneme rolovať.

Konce fólie napevno zrolujeme, uviažeme uzol a mäso ešte zrolujeme na stole, aby bolo kompaktnejšie.

 

 

Konce uviažeme špagátom, opäť obalíme fóliou a zatočíme konce.

Na jednom konci uviažeme špagát, pretočíme ho cez celú rolku (viď video) a koniec uviažeme.

 

 

Rolku vložíme do hrnca so studenou vodou a varíme na strednom ohni.

Po zovretí vody rolku varíme jednu hodinu.

 

 

Po hodine necháme mäso vo vode vychladnúť.

Keď dosiahne izbovú teplotu, vložíme rolku do chladničky na dobu minimálne 8 hodín.

 

 

Po zachladení môžeme túto lahôdku servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay