Kuracia pochúťka na hríbovo-smotanovej omáčke

Huby sú vynikajúcou ingredienciou do mnohých pokrmov a kedže sa nám na poslednej prechádzke lesom „pošťastilo“ nazbierali sme košík voňavých dubákov a iných lesných húb. Rozhodla som sa, že pekný úlovok zužitkujem a pripravím svojej rodine skvelú večeru z hríbikov, kuracieho mäsa a smotany. Toto jedlo je skutočne nenáročné na prípravu a chutí tak skvele, že sa po ňom len tak zapráši. :-)

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

2 ks paradajok nakrájaných na plátky

150 g strúhaného syra

200 g kyslej smotany

300 g ľubovolných húb nakrájaných na menšie kúsky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a korenie podľa chuti

1 lyžicu rastliného oleja

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky – kocky. Vložíme do vymasteného pekáča, osolíme a okoreníme.

Na kuracie mäso navrstvíme plátky paradajok a na ne vrstvu húb. Opäť osolíme a okoreníme.

Strúhaný syr zmiešame v miske s kyslou smotanou a soľou. Túto zmes navrstvíme na huby.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 -200 stupňov po dobu 40 minút.

Necháme chvíľku vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)