plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchla kuracia pečeň s horčicovou omáčkou a báječnou chuťou: Obľúbený obed pre celú rodinu!

Pripravte si doma jemnú kuraciu pečeň s lahodnou horčičnou omáčkou.

 

 

Našli sme mimoriadne jednoduchý recept na prípravu z youtube kanála video-recepty.com.

Nielen pochúťka, ale aj poklad pre zdravie

Kuracia pečeň je nutrične bohatá potravina s mnohými benefitmi pre zdravie. Tu je niekoľko dôvodov, prečo sa jej pravideľná konzumácia oplatí:

Bohatý zdroj živín:

Bielkoviny: Kuracia pečeň je bohatým zdrojom bielkovín, ktoré sú dôležité pre rast a opravu tkanív.

Železo: Kuracia pečeň je výborným zdrojom železa, ktoré je dôležité pre prevenciu anémie.

Vitamín B12: Kuracia pečeň je bohatým zdrojom vitamínu B12, ktorý je dôležitý pre tvorbu červených krviniek a fungovanie nervového systému.

Kyselina listová: Kuracia pečeň je dobrým zdrojom kyseliny listovej, ktorá je dôležitá pre tehotné ženy a vývoj plodu.

Vitamín A: Kuracia pečeň je dobrým zdrojom vitamínu A, ktorý je dôležitý pre zdravý zrak a imunitný systém.

Zinok: Kuracia pečeň je dobrým zdrojom zinku, ktorý je dôležitý pre hojenie rán a fungovanie imunitného systému.

Ďalšie benefity:

Detoxikácia: Kuracia pečeň podporuje detoxikáciu organizmu vďaka obsahu antioxidantov a živín.

Zlepšenie trávenia: Kuracia pečeň obsahuje látky, ktoré podporujú trávenie a vstrebávanie živín.

Zvýšenie energie: Kuracia pečeň je bohatým zdrojom železa a vitamínu B12, ktoré napomáhajú k zníženiu únavy a zvýšeniu energie.

Posilnenie imunity: Kuracia pečeň je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov, ktoré posilňujú imunitný systém.

Na kuraciu pečeň v omáčke potrebujeme:

 

 

1 PL masti

2  cibule

500 g kuracích pečienok

1/4 ČL mletého čierneho korenia

1/4 ČL mletej rasce

1 ČL vegety

1/2 ČL mletej papriky

600 ml vody

1 kocku bujónu (odporúčame použiť domáci bujón)

2 strúčiky cesnaku

1 nakladanú uhorku

50-100 ml smotany na šľahanie

zátrepku (zmes vody alebo mlieka a múky)

1-2 ČL plnotučnej horčice

Postup:

Na panvicu pridáme masť. Cibuľu ošúpeme a pridáme do panvice.

 

 

Smažíme asi tri minúty a potom pridáme kuraciu pečeň.

Premiešame a chvíľu smažíme. Pridáme čierne korenie a rascu.

Ďalej pridáme vegetu a mletú papriku. Zamiešame, prikryjeme a dusíme asi 5 minút.

Pokiaľ máme málo tekutiny, tak pečienku podlejeme vodou.

Po piatich minútach nalejeme vodu s kockou bujónu.

Cesnak nakrájame na plátky.

 

 

Nakrájaný cesnak pridáme do panvice. Uhorku nakrájame na malé kocky.

Vložíme do panvice a všetko spolu premiešame.

Prikryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je všetko mäkké (cca 5 minút).

Potom nalejeme smotanu a zamiešame. Zahustíme zátrepkou a zamiešame.

 

 

Prikryjeme a chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme horčicu.

Zamiešame a vypneme sporák.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes