Jeden z najjednoduchších receptov a získate celú kopu lahodných a šťavnatých rezňov z kuracej pečene.
Za pár drobných máte fantasticky chutné a sýte jedlo, ja pečienku už pripravujem len takto.
Potrebujeme:
kuracie pečeň – 500 g,
cibuľa – 1 kus,
vajcia – 2 kusy,
kukuričný škrob – 2 lyžice,
soľ
korenie
Postup:
Pečienku umyjeme.
Osušíme papierovými utierkami.
Nakrájame na kúsky.
Cibuľu očistíme a rovnako nakrájame na kúsky.
Kúsky zmiešajte s na kocky nakrájanou cibuľou a vajíčkami.
Zmiešame aj s kukuričným škrobom.
Pridáme korenie a dobre premiešame.
Trochu rozohrejeme olej.
Z masy dávkujeme jednotlivé „placky“ priamo na rozohriatu panvicu.
Opečieme z oboch strán do zlatista.
Pridáme soľ podľa chuti.
Tieto pečeňové rezne podávajte s kyslou smotanou a cesnakovou omáčkou.
Vynikajúce sú aj s čerstvým pečivom a zeleninou,
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: