Kuracia MINÚTKA s horčicou a kyslou smotanou: Vynikajúca chuť a mäsko ostáva šťavnaté, celé tajomstvo je v tejto marináde!

Vynikajúci a rýchly obed z kuracieho mäsa a krémovej horčicovej omáčky.

Rýchlo pripravené jedlo pre celú rodinu s fantastickou chuťou.

 

 

Potrebujeme:

300 g kuracie prsia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ks cibuľa

1 ks mrkva

3 lyžice kyslá smotana

2 lyžice dijonská horčice

2 lyžice obyčajná horčice

2 lyžice hladká múka

1 šálka horúca voda

soľ

korenie

rastlinný olej

Voliteľné – huby

Marináda na mäso:

1-2 lyžice kari korenia

1/2 lyžičky soľ

2 lyžice sójová omáčka

korenie

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme a osušíme.

Mäso nakrájame na rovnako veľké rezance.

 

 

Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu.

Necháme 2 hodiny odležať v chladničke.

Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.

Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlatista.

Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, nakrájané huby (ak ich používate), mäso.

Všetko orestujeme na miernom ohni.

Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.

Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti.

Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicu múky, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.

 

 

Ako prílohu môžete podávať zemiakovú placku, ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár