Fantasticky chutný obed z jednej panvice.
Vynikajúci domácu čínu si viete pripraviť za 20 minút a chutí naozaj vynikajúco, určite odporúčam vyskúšať.
Tento recept z youtube varím vždy, keď nemám čas na dlhé varenie a prípravu. Určite odporúčam, určite si pochutnáte.
Potrebujeme:
3 ks. kuracích pŕs
1 cibuľa
1/2 konzervy kukurice
sterilizované šampiňóny
1 červená paprika (môže byť aj zelená paprika)
sójová omáčka
1 lyžička korenia na Čínu
1 lyžička kari korenia
1 lyžička mletého zázvoru
Soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
1 kopcovitá lyžica škrobu (Solamyl)
2 strúčiky cesnaku
Olej
Voliteľné:
Strúhaný syr
Postup:
Umyté a očistené mäso pokrájame na rezance a dáme do misky, posypeme korením na čínu, korením, zázvorom a zasypeme škrobom.
Všetko premiešame, aby sa mäso obalilo.
Cibuľu a papriku pokrájame na prúžky.
Olej nalejeme do hlbšej panvice, opečieme na ňom cibuľku a následne pridáme kuracie mäso.
Keď máme mäso opečené zo všetkých strán, pridáme zeleninu, šampiňóny (bez nálevu) a kukuricu.
Podlejeme sójovou omáčkou cca 3 lyžice a trochou vody cca 2 lyžice, pridáme kari a cesnak, premiešame a necháme zeleninu zmäknúť pod pokrievkou cca 10-15min.
Môžeme dochutiť soľou alebo čili (sójovú omáčku dávame podľa chuti, zeleninu môžeme použiť podľa ľubovôle).
Nakoniec môžeme ešte priamo na panvici posypať syrom.
Podávame najlepšie s ryžou.
Takto pripravené mäsko môžeme používať aj ako náplň do tortíl.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Zdroj, titulná foto: youtube