plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto chce pripraviť najchutnejšiu kuraciu čínu, nech sa drží tohoto receptu: 15 minút na panvici a máte geniálny obed!

Fantasticky chutný obed z jednej panvice.

Vynikajúci domácu čínu si viete pripraviť za 20 minút a chutí naozaj vynikajúco, určite odporúčam vyskúšať.

Foto: youtube/وصفاتي الخاصة للطبخ مع رباح محمد

Tento recept z youtube varím vždy, keď nemám čas na dlhé varenie a prípravu. Určite odporúčam, určite si pochutnáte.

Potrebujeme:

3 ks. kuracích pŕs

1 cibuľa

1/2 konzervy kukurice

sterilizované šampiňóny

1 červená paprika (môže byť aj zelená paprika)

sójová omáčka

1 lyžička korenia na Čínu

1 lyžička kari korenia

1 lyžička mletého zázvoru

Soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

1 kopcovitá lyžica škrobu (Solamyl)

2 strúčiky cesnaku

Olej

Voliteľné:

Strúhaný syr

Postup:

Umyté a očistené mäso pokrájame na rezance a dáme do misky, posypeme korením na čínu, korením, zázvorom a zasypeme škrobom.

Všetko premiešame, aby sa mäso obalilo.

Cibuľu a papriku pokrájame na prúžky.

Olej nalejeme do hlbšej panvice, opečieme na ňom cibuľku a následne pridáme kuracie mäso.

Foto: youtube/وصفاتي الخاصة للطبخ مع رباح محمد

Keď máme mäso opečené zo všetkých strán, pridáme zeleninu, šampiňóny (bez nálevu) a kukuricu.

Podlejeme sójovou omáčkou cca 3 lyžice a trochou vody cca 2 lyžice, pridáme kari a cesnak, premiešame a necháme zeleninu zmäknúť pod pokrievkou cca 10-15min.

Foto: youtube/وصفاتي الخاصة للطبخ مع رباح محمد

Môžeme dochutiť soľou alebo čili (sójovú omáčku dávame podľa chuti, zeleninu môžeme použiť podľa ľubovôle).

Foto: youtube/وصفاتي الخاصة للطبخ مع رباح محمد

Nakoniec môžeme ešte priamo na panvici posypať syrom.

Podávame najlepšie s ryžou.

Takto pripravené mäsko môžeme používať aj ako náplň do tortíl.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Zdroj, titulná foto: youtube

Najlepšie recepty na dnes