plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracia BAŠTA z jedného plechu: Mäsko a prílohu už nerobím zvlášť, všetci chcú len tento famózny recept!

Výborný tip na slávnstné jedlo, alebo praktický, rýchly a veľmi chutný obed z jednej misy.

Výborný tip na slávnstné jedlo, alebo praktický, rýchly a veľmi chutný obed z jednej misy.

Určite skúste, tento recept je naozaj výnimočný.

Našli sme ho rpe vás na youtube.

Potrebujeme:

– 4 zemiaky

-cibuľa

-polovica mrkvy

-6 horných kuracích stehien;

-150 g syra;

-50 g majonézy;

– soľ, mleté ​​čierne korenie, iné korenie – podľa chuti

Postup:

1. Stehná vykostite, potom ich očistite od tuku a kože.

Umyte ich a osušte papierovými utierkami. Najlepšiou voľbou je použiť stehná bez kostí a kože.

2. Mäso ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Vložte ho do hlbokej misy alebo plechu a rozložte ho na dno.

3. Zemiaky nakrájajte na dlhé tenké prúžky.

Vložte ich do misky.

4. Pridajte nastrúhanú mrkvu a nakrájanú cibuľu na drobno.

5. Zeleninu dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Všetko dobre premiešajte.

6. Rozložte zeleninu na vrstvu mäsa.

7. Syr nastrúhajte na strúhadle a navrstvite na vrch misy.

8. Syrovú vrstvu prikryte mriežkou majonézy.

9. Jedlo pečte 40-45 minút v predhriatej rúre na 180 ° C.

10. Podávajte jednoduché, chutné a zároveň slávnostné jedlo!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes