Mäsko Stroganov máme u nás doma veľmi radi a najradšej samozrejme z hovädzieho mäsa, z ktorého by sa malo podľa správnosti pripravovať.
Dnes vám ale prinášame vynikajúcu alternatívu z kuracieho mäska.
Výsledok je veľmi chutný a navyše pripravený oveľa rýchlejšie.
Potrebujeme:
400 g kuracieho mäsa
1 cibuľa
kúsok masla
300-350 ml vývaru
5 polievkových lyžíc šľahačkovej smotany
1 kyslá uhorka
Olej
soľ
čierne korenie
1 lyžička horčice
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
trošku cukru
Šampiňóny (150 g)
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
Zľahka nakepeme.
Potom nakrájame na kocky alebo rezance.
Ochutíme soľou, korením, pridáme olej a dobre premiešame.
Mäso necháme takto marinovať aspoň 1-2 hodiny, ideálne cez noc.
Na panvici zahrejeme maslo (ak nemáte, môžete nahradiť olejom).
Sprudka osmažíme.
Následne prikrejeme pokrievkou, aby pustilo šťavu.
Cibuľu si zvlášť osmažíme na panvici na troche oleja.
Cibuľu pridáme k mäsu a ďalej dusíme.
Po chvíli pridáme aj nakrájanú uhorku a huby.
Následne podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka.
Príprava kuracieho mäska je hotová veľmi rýchlo, príprava hovädziny trvá omnoho dlhšie.
Aj to je výhoda tohoto receptu.
Keď je mäso mäkké, pridáme pretlak, horčicu, smotanu a dochutíme aj troškou cukru.
Môžeme ešte doladiť trochou soli a čiernym korením.
Podľa potreby môžete omáčku ešte rozriediť vývarom, alebo ju nechať hustejšiu.
Podávame s ryžou, alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)