Kurací smotanový pekáč: Len zemiaky, kapusta, 6 plátkov mäsa a najlepšie papanie je na svete!

Ide o vynikajúci recept ako ušitý na jesenné dni, ktorý je inšpirovaný postupom z youtube. Základom sú tri suroviny a to kapusta, zemiaky a kuracie rezne. Všetko pripravíte pohodne a rýchlo v jednej mise. Prílohu, hlavný chod aj oblohu tak robíte naraz, bez zbytočného riadu.

Potrebujeme:

6 kuracích rezňov

½ hlávky menšieho bielej kapusty

2 mrkvy

2 veľké cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 strúčikov cesnaku

5 stredne veľkých zemiakov

1 12% smotana na varenie

Strúhaný syr

mleté čierne korenie

sladká mletá paprika

celá rasca

soľ

Postup:

Do veľkej misy dáme kapustu nakrájanú na tenké rezance, cibuľu na tenké polmesiačiky a cesnak na tenké plátky.

Pridáme mrkvu nastrúhanú na hrubo, lyžicu rasce, lyžicu soli a všetko premiešame.

Pripravenú zeleninu dáme do zapekacej misy, zakryjeme na hrubšie plátky nakrájanými zemiakmi a zľahka posypeme soľou a rascou.

Rezne posypeme soľou, korením a paprikou a naukladáme ich na vrstvu zemiakov.

Zalejeme smotanou a dáme do rúry predhriatej na 180 ° C. Pečieme 50-60 minút.

Témy:


Pridajte svoj komentár