plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický kurací šalát: Odkedy sme ho ochutnali, musí byť na stole aspoň raz do týždňa!

Ak patríte k milovníkom šalátov, dnes si prídete na svoje. 

Tento recept je veľmi jednoduchý a výsledný kurací šalát je výnimočne chutný. 

Skvelá chuť surovín je doplnená a dokonalý mix korenín a byliniek, takže je to naozaj skutočné potešenie pre chuťové poháriky.

 

 

Nechajte sa aj vy inšpirovať týmto vynikajúcim receptom z youtube.

Potrebujeme:

Na základ šalátu:

450 g kuracích pŕs

1 ČL soli

1 ČL cesnakového prášku

1 ČL zmesi stredomorských byliniek

1/2 ČL čierneho mletého korenia

2 ČL mletej sladkej papriky

4 PL olivového oleja

400 g cestovín

120 g cibule

šťavu z polovice citróna

15 g petržlenu

5 – 6 cherry rajčín

5 – 6 listov zeleného šalátu

rastlinný olej

2 ČL strúhaného parmezánu

Na dresing:

230 g bieleho jogurtu

1 PL worcesterskej omáčky

1 a 1/2 ČL octu

2 ČL kryštálového cukru

2 ČL soli

1/2 ČL čierneho mletého korenia

1 ČL cesnakového prášku

3 ČL olivového oleja

1/2 ČL oregana

1/2 ČL tymianu

Postup:

Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky.

Vložíme do misy a posypeme soľou, cesnakovým práškom, bylinkami, korením, červenou mletou paprikou a zalejeme 2 lyžicami olivového oleja.

 

Mäso dobre premiešame a necháme marinovať 30 minút.

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode al dente.

Scedíme vodu a polejeme ich 2 lyžicami olivového oleja.

Necháme vychladnúť.

Cibuľu si pokrájame nadrobno, jablká si ošúpeme, nakrájame a polejeme citrónovou šťavou. 

Teraz si nadrobno nasekáme petržlenovú vňať, pokrájame si cherry paradajky, aj listy šalátu.

 

Do misky si nalejeme jogurt, worcesterskú omáčku, ocot, pridáme 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky soli, pol lyžičky korenia, cesnakový prášok, 3 lyžičky olivového oleja, pol lyžičky oregana, pol lyžičky tymianu a dobre premiešame metličkou. 

Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a pridáme marinované kuracie mäsko.

Znížime teplotu na stredný ohrev a opekáme za občasného miešania asi 6 – 7 minút.

Necháme 10 minút vychladnúť. 

Do väčšej misy si preložíme cestoviny, pridáme kúsky jabĺk, nadrobno pokrájanú cibuľu, petržlenovú vňať a všetko zalejeme pripraveným jogurtovým dresingom.  

Pridáme šalát, paradajky a nakoniec primiešame ešte opečené kuracie kúsky. 

Hotový šalát posypeme strúhaným parmezánom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes