Kurací rezeň len naplniť syrom, špenátom, cesnakom a zabaliť – nič viac: Prílohu už netreba, to jedlo budete milovať!

Fantastické kuracie kapsy plnené syrom a špenátom, zabalené v lístkovom ceste. Recept je od Poľskej blogerky

zdroj: impresjasmaku

Potrebujeme:

6 ks kuracích pŕs

1 bal. mrazeného špenátu

3 pláty chladeného lístkového cesta

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2-3 lyžice kyslej smotany

6 plátkov tvrdého syra

4 strúčiky cesnaku

1 lyžicu masla

Soľ, čierne korenie, štipku muškátového orieška

1 vajce na potretie

Postup:

Mrazený špenát opražíme na masle a necháme na panvici, kým sa neodparí voda. Pridáme pretlačený cesnak, muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením. Premiešame, restujeme všetko spolu asi 2 minúty a nakoniec pridáme smotanu – premiešame a zložíme z plameňa.

Umyté kuracie prsia narežeme tak, aby nám vznikla „kapsa“ na plnenie. Do vnútra navrstvíme špenátovú náplň a jeden kúsok syra. Potom mäso osolíme podľa chuti (môžeme pridať aj ľubovolné korenie).

Každý kúsok lístkového cesta rozdelíme na 2 časti – vznikne nám tak 6 kúskov. Každý si po stranách narežeme na pásiky. Do stredu uložíme 1 kúsok plneného kuracie mäsa a cez mäso začneme prekladať jednotlivé pásiky tak, aby bolo mäso celkom prekryté.

zdroj: impresjasmaku

Keď máme zabalené všetky kúsky, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.

zdroj: impresjasmaku

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 40 minút.

zdroj: impresjasmaku

Podávame s prílohou podľa chuti a čerstvou zeleninou.