Výborný kurací pekáč – pekelne dobrý a mäsko ostáva šťavnaté!

Vynikajúci recept z kuracích pŕs, zeleniny a výraznej omáčky.

Príprava je úplne jednoduchá a najlepšie je, že všetko sa pečie spolu, na jednom plechu.

Ideálna voľba na rodinný obed alebo večeru.

 

Inšpiráciu na tento recept sme pre vás našli na youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

150 gramov kuracích pŕs

1 klasický pohár mlieka (200 ml)

3 cibule

3 strúčiky cesnaku

Zelená paprika

2 čerstvé červené papriky

1300 gramov zemiaky

na omáčku

1/2 lyžice soli

8 gramov čierne korenie

tymián

petržlen (podľa chuti)

1/2 lyžice vločiek červenej papriky 5 gramov

1/2 polievkovej lyžice pálivej omáčky

1/2 lyžice paradajkovej pasty 15 gramov

2 strúčiky cesnaku

 

3 polievkové lyžice oleja 36 ml

1 malá lyžička rozmarínu 2 gramy

5 bobkových listov

Postup:

Najskôr si pripravíme kuracie prsia – nakrájame ich na čo najtenšie plátky.

Preložíme do misky a zalejeme mlieko, necháme takto marinovať v chladničke aspoň hodinu – ideálne aj cez noc.

Nakrájame si cibuľu, cesnak na plátky a ochutíme soľou.

 

Uložíme aj oba druhy papriky.

Teraz si prirpavíme omáčku.

Zmiešame na ňu olej, pálivú omáčku, paradajkovú paradajkovú pastu a všetky koreniny a bylinky (okrem bobkového listu).

Plech vymastíme olejom, vezmeme trochu omáčky a natrieme na dno plechu.

Mäso scedíme z mlieka a dobre natrieme omáčkou.

 

Aj plátky zemiakov dobre premiešame s omáčkou.

Na dno plechu uložíme lístky bobkového listu, cibuľku a aj nakrájané papriky.

Pokračujeme zemiakmi.

Na zemiaky uložíme mäso a ešte potrieme omáčkou – zvyšnú omáčku nalejeme na plech.

Prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie a aj alobalom.

Pečieme pri 200°C 35 minút prikryté a 20 minút bez pokrievky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay