plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný kurací pekáč – pekelne dobrý a mäsko ostáva šťavnaté!

Vynikajúci recept z kuracích pŕs, zeleniny a výraznej omáčky.

Príprava je úplne jednoduchá a najlepšie je, že všetko sa pečie spolu, na jednom plechu.

Ideálna voľba na rodinný obed alebo večeru.

 

Inšpiráciu na tento recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

150 gramov kuracích pŕs

1 klasický pohár mlieka (200 ml)

3 cibule

3 strúčiky cesnaku

Zelená paprika

2 čerstvé červené papriky

1300 gramov zemiaky

na omáčku

1/2 lyžice soli

8 gramov čierne korenie

tymián

petržlen (podľa chuti)

1/2 lyžice vločiek červenej papriky 5 gramov

1/2 polievkovej lyžice pálivej omáčky

1/2 lyžice paradajkovej pasty 15 gramov

2 strúčiky cesnaku

 

3 polievkové lyžice oleja 36 ml

1 malá lyžička rozmarínu 2 gramy

5 bobkových listov

Postup:

Najskôr si pripravíme kuracie prsia – nakrájame ich na čo najtenšie plátky.

Preložíme do misky a zalejeme mlieko, necháme takto marinovať v chladničke aspoň hodinu – ideálne aj cez noc.

Nakrájame si cibuľu, cesnak na plátky a ochutíme soľou.

 

Uložíme aj oba druhy papriky.

Teraz si prirpavíme omáčku.

Zmiešame na ňu olej, pálivú omáčku, paradajkovú paradajkovú pastu a všetky koreniny a bylinky (okrem bobkového listu).

Plech vymastíme olejom, vezmeme trochu omáčky a natrieme na dno plechu.

Mäso scedíme z mlieka a dobre natrieme omáčkou.

 

Aj plátky zemiakov dobre premiešame s omáčkou.

Na dno plechu uložíme lístky bobkového listu, cibuľku a aj nakrájané papriky.

Pokračujeme zemiakmi.

Na zemiaky uložíme mäso a ešte potrieme omáčkou – zvyšnú omáčku nalejeme na plech.

Prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie a aj alobalom.

Pečieme pri 200°C 35 minút prikryté a 20 minút bez pokrievky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes