Vynikajúci recept z kuracích pŕs, zeleniny a výraznej omáčky.
Príprava je úplne jednoduchá a najlepšie je, že všetko sa pečie spolu, na jednom plechu.
Ideálna voľba na rodinný obed alebo večeru.
Inšpiráciu na tento recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
150 gramov kuracích pŕs
1 klasický pohár mlieka (200 ml)
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
Zelená paprika
2 čerstvé červené papriky
1300 gramov zemiaky
na omáčku
1/2 lyžice soli
8 gramov čierne korenie
tymián
petržlen (podľa chuti)
1/2 lyžice vločiek červenej papriky 5 gramov
1/2 polievkovej lyžice pálivej omáčky
1/2 lyžice paradajkovej pasty 15 gramov
2 strúčiky cesnaku
3 polievkové lyžice oleja 36 ml
1 malá lyžička rozmarínu 2 gramy
5 bobkových listov
Postup:
Najskôr si pripravíme kuracie prsia – nakrájame ich na čo najtenšie plátky.
Preložíme do misky a zalejeme mlieko, necháme takto marinovať v chladničke aspoň hodinu – ideálne aj cez noc.
Nakrájame si cibuľu, cesnak na plátky a ochutíme soľou.
Uložíme aj oba druhy papriky.
Teraz si prirpavíme omáčku.
Zmiešame na ňu olej, pálivú omáčku, paradajkovú paradajkovú pastu a všetky koreniny a bylinky (okrem bobkového listu).
Plech vymastíme olejom, vezmeme trochu omáčky a natrieme na dno plechu.
Mäso scedíme z mlieka a dobre natrieme omáčkou.
Aj plátky zemiakov dobre premiešame s omáčkou.
Na dno plechu uložíme lístky bobkového listu, cibuľku a aj nakrájané papriky.
Pokračujeme zemiakmi.
Na zemiaky uložíme mäso a ešte potrieme omáčkou – zvyšnú omáčku nalejeme na plech.
Prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie a aj alobalom.
Pečieme pri 200°C 35 minút prikryté a 20 minút bez pokrievky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: