Výborný kurací pekáč MEXIKO: Len zamiešať a dať do rúry, nie je s tým žiadna robota!

Vynikajúci recept na kuracie prsia zapečené so zeleninou, syrom a pikantnou zmesou.

 

 

Chutia skutočne vynikajúco a viete ich pripraviť behom chvíle.

Potrebujeme:

500 g kuracie prsia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 lyžice olej

1 lyžička rasca

2 ks paradajka

400 g paradajková omáčka

200 g smotanový syr

1 ks pálivá paprička

strúhaný syr

soľ

korenie

sušený petržlen

mletá červená paprika – pálivá

8 ks tortilla (voliteľné)

Postup:

Cibuľu si nakrájame na polkolieska.

 

 

Preložíme na panvicu s olejom a orestujeme.

Kuracie prsia si nakrájame na kocky.

Opražíme ich na cibuľke na rozpálenom oleji.

 

 

Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a mletou červenou paprikou.

Paradajky si nakrájame na kocky a pridáme ich k mäsu.

 

 

Chvíľu podusíme, pridáme paradajkovú omáčku a varíme cca 4-5 minút.

Smotanový syr si zmiešame s petržlenovou vňaťou a jemne nasekanou štipľavou papričkou.

Do olejom vymastenej formy na pečenie si navrstvíme kuracie mäso s cibuľkou v paradajkovej omáčke (1/2), naskladáme 4 tortilly.

Navrstvíme smotanový syr.

Znovu naukladáme tortily, mäsko a navrstvíme zvyšok syra.

 

 

Posypeme petržlenovou vňaťou a nastrúhaným syrom.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov.

Pečieme po dobu cca 25 – 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay