plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na kurací koláč, ktorý hľadám už mnoho rokov: Rýchly, sýty a zbožňuje ho celá rodina!

Vynikajúci recept na rýchly, sýty a veľmi chutný kurací koláč podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

240 ml kefíru

vajcia – 2 ks

soľ – 1 čajová lyžička

maslo – 230 g

sóda – 1/2 čajovej lyžičky

múka hladká – 3 šálky 

Náplň:

kuracie prsia alebo mleté kuracie mäso – 280-290 g

cibuľa – 2 ks

zemiaky – 3 ks

soľ, korenie, iné korenie – podľa vkusu.

Postup:

 

Koláč sa pripravuje veľmi ľahko a veľmi rýchlo.

Na začiatok si pripravíme cesto. Za tým účelom si v miske zmiešame múku s vajíčkami. Pridáme zmäknuté maslo, soľ, následne, sódu s kefírom a vypracujeme jednotné cesto. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na 14-17 minút do chaldničky.

Následne si cesto rozdelíme na polovicu. Prvú časť cesta rozvaľkáme a uložíme do formy tak, aby cesto pokrávalo aj okraje formy.

Cesto rozdelíme na polovicu. Prvú spodnú vrstvu vyvaľkáme

Rozložíme ho na plech, rovnomerne rozložíme náplň a zakryjeme druhou vrstvou cesta.

Dáme piecť do rúry na 23-25 ​​minút. Odporúčaná teplota je 190-200 stupňov.

Plnka sa pripravuje nasledovne: mäso nakrájame a orestujeme na cibuľke na panvici.

Zemiaky uvaríme a nakrájame na kocky. 

Potom spojíme všetky ingrediencie, osolíme, okoreníme a pridáme všetky koreniny podľa vkusu. Do plnky môžeme pridať aj viacia, prípadne inú zeleninu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes