Famózny domáci kurací kebab pripravený za chvíľu.
Osobne som recept už vyskúšala a musím sa priznať, že ma výsledok milo prekvapil a rozhodne mi chutil viac ako bežne kupovaný.
Pripravte si úžasný kurací kebab podľa receptu z youtube.
Potrebujeme:
600 g kuracích stehien
300 g gréckeho jogurtu
1 ČL oregana
1 ČL mletej rasce
1 ČL sušeného cesnaku
2 ČL mletej červenej papriky
sušené chili
5 PL olivového oleja
1-1,5 ČL soli
mleté čierne korenie
1 paradajku
1/4 červenej kapusty
1/4 bielej kapusty
1/2 šalátovej uhorky
cibuľu
balenie hranoliek
Postup:
Do väčšej misky pridáme jogurt, oregano, rascu, cesnak, mletú papriku, chilli, olej, soľ, mleté čierne korenie.
Lyžicou premiešame všetko dokopy.
Vykostené kuracie stehná a zbavené kože pridáme do zmesi.
Poriadne zamiešame.
Misu potom prekryjeme fóliou.
Vložíme na 1-2 hodiny do chladničky.
Na stôl rozložíme fóliu, uložíme na ňu zmes s kuracinou, zrolujeme.
Okraje stiahneme gumičkou a dáme úplne zamraziť do mrazničky.
Vďaka tomuto bude mäsko fantasticky jemné a šťavnaté.
Nakrájame si paradajku, uhorku, červenú kapustu, bielu kapustu, cibuľu a naukladáme na tanier.
Približne po hodine, čo sme vybrali zmes z mrazničky, z nej odstránime fóliu a nakrájame na tenké kolieska.
Na panvicu nalejeme olej a nakrájané tenké plátky vložíme na rozpálenú panvicu a smažíme do hneda.
Na druhej panvici si usmažíme hranolky.
Keď sú hranolky hotové, tak ich spolu so zeleninou a kebabom naservírujeme na tanier a môžeme konzumovať.
Dobrú chuť!
Video návod: