Kurací kebab s hranolkami: Domáca pochúťka, po ktorej si olížete všetky prsty!

Famózny domáci kurací kebab pripravený za chvíľu.

Osobne som recept už vyskúšala a musím sa priznať, že ma výsledok milo prekvapil a rozhodne mi chutil viac ako bežne kupovaný.

 

 

Pripravte si úžasný kurací kebab podľa receptu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600 g kuracích stehien

300 g gréckeho jogurtu

1 ČL oregana

1 ČL mletej rasce

1 ČL sušeného cesnaku

2 ČL mletej červenej papriky

sušené chili

5 PL olivového oleja

1-1,5 ČL soli

mleté čierne korenie

1 paradajku

1/4 červenej kapusty

1/4 bielej kapusty

1/2 šalátovej uhorky

cibuľu

balenie hranoliek

Postup:

Do väčšej misky pridáme jogurt, oregano, rascu, cesnak, mletú papriku, chilli, olej, soľ, mleté čierne korenie.

Lyžicou premiešame všetko dokopy.

Vykostené kuracie stehná a zbavené kože pridáme do zmesi.

Poriadne zamiešame.

 

 

Misu potom prekryjeme fóliou.

Vložíme na 1-2 hodiny do chladničky.

Na stôl rozložíme fóliu, uložíme na ňu zmes s kuracinou, zrolujeme.

Okraje stiahneme gumičkou a dáme úplne zamraziť do mrazničky.

Vďaka tomuto bude mäsko fantasticky jemné a šťavnaté.

 

 

Nakrájame si paradajku, uhorku, červenú kapustu, bielu kapustu, cibuľu a naukladáme na tanier.

Približne po hodine, čo sme vybrali zmes z mrazničky, z nej odstránime fóliu a nakrájame na tenké kolieska.

 

 

Na panvicu nalejeme olej a nakrájané tenké plátky vložíme na rozpálenú panvicu a smažíme do hneda.

Na druhej panvici si usmažíme hranolky.

 

 

Keď sú hranolky hotové, tak ich spolu so zeleninou a kebabom naservírujeme na tanier a môžeme konzumovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay