Vynikajúci obed, ktorý môžete podávať ako teplé jedlo alebo studený olovrant. Navyše, vďaka tejto úprave nebudú kuracie prsia vysušené, ale krásne šťavnaté a lahodné!
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
300 g slaniny nakrájanej na dlhé tenké plátky
200 g strúhaného syra
150 g kuracej šunky nakrájanej na plátky
150 g údenej šunky nakrájanej na plátky
2 vajcia
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
200 ml kyslej smotany
Múku na obaľovanie
Postup:
Pripravíme si podlhovastú formu na pečenie s vyššími okrajmi. Na dno formy umiestníme plátky slaniny tak, aby prečnievali cez okraje plechu (nakoniec ich preložíme cez povrch koláča).
Kuracie prsia očistíme, umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Posypeme soľou, korením a necháme chvíľu odpočívať. Potom ich obalíme najskôr v múke a potom v rozšľahaných vajciach zmiešaných so strúhaným syrom a pretlačeným cesnakom. Na slaninu uložíme prvú vrstvu kuracích pŕs.
Na mäso uložíme plátky kuracej šunku, ďalšiu vrstvu obalených kuracích prs a plátky údenej šunky. Medzi jednotlivé vrstvy zároveň pridávame aj zvyšnú zmes vajec, strúhaného syra a cesnaku v ktorej sme obaľovali mäso.
Pokračujeme vrstvou nadrobno nakrájanej cibule a zvyšného kuracie mäsa.
Na kuracie plátky uložíme vrstvu údenej šunky a navrstvíme kyslú smotanu. Potom cez povrch preložíme prečnievajúce plátky slaniny.
Takto naplnený plech prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 50 minút. Posledných 10 minút pečenia odstránime alobal, aby sa povrch koláča zapiekol dochrumkava.
zdroj: mindenegybenblog