plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci sa ma pýtali, čo som urobila s tým kuriatkom, že chutí tak fantasticky: Netreba marinovať, ani špeciálne prísady – neskutočne dobrý recept!

Toto je varenie, ktoré sa mi páči. Všetko do pekáča a šup do rúry. Výborný recept, možno použiť kuracie mäso, krkovičky, kotletky, proste paráda. Podávala som to minulú nedeľu a všetci sa ma pýtali, čo som tam dala, že je to také chutné!

Toto je varenie, ktoré sa mi páči. Všetko do pekáča a šup do rúry. Výborný recept, možno použiť kuracie mäso, krkovičky, kotletky, proste paráda. Podávala som to minulú nedeľu a všetci sa ma pýtali, čo som tam dala, že je to také chutné!

Potrebujeme:

4 kuracie stehienka

2 smotany na varenie

zemiaky – voliteľné

soľ

mletá rasca

cibuľa

Maslo

Strúhaný syr nakoniec na posypanie- voliteľné

Postup:

Pekáč vymažeme maslom, ak používame aj zemiaky, uložíme ich na dno pekáča nakrájané na kolieska. Zemiaky posolíme, posypeme mletou rascou a na ne dáme nakrájanú cibuľku.

Na to vložíme kuracie stehienka, ktorá opäť posolíme a posypeme mletou rascou.

Všetko zalejeme smotanou (ja odporúčam v smotane rozmiešať aj pár lyžičiek horčice, svokra to skúšala a vraj je to výborné) a pekáč prikryjeme druhým – prípadne alobalom.

Tak to pečieme asi 1 1/2 hod, potom otvoríme a ešte pečieme, kým nie je kožtička chrumkavá – cca 20 min. Pred koncom som ešte posypala strúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes