Kura pečené na soli: Stará osvedčená metóda!

Pečenie na slanom lôžku je stará metóda, ktorú moja stará mama používala pri pečení hydiny.

Táto jednoduchá technika funguje dobre s morčacím mäsom a kačicou, ale myslím si, že najlepšie funguje s kuracím mäsom.

 

 

Jednoduchý recept na vynikajúce pečené kura podľa portálu sobors.

...

Metóda soľného lôžka je taká jednoduchá, ako to znie, a konečným výsledkom je dokonalosť.

Ja stále používam maminu jednoduchú verziu pečenia, len ochutenú soľou.

 

 

Úlohou soli pri tejto technike je absorbovať vlhkosť, ktorá z kurčaťa pri pečení vytiekla.

Takýmto spôsobom pečenia docielime, že bude koža nášho kurčaťa zvonka chrumkavá a zvnútra šťavnatá.

 

 

Tí, ktorí nemajú radi slané korenie, môžu do kurčaťa pokojne pridať strúčiky cesnaku.

Prípadne použiť aj zelené bylinky a korenie.

Toto kura je ako stvorené na večeru, alebo slávnostný nedeľný obed.

Ako prílohu odporúčam ryžu so zeleninou, pečené zemiaky a dusenú zeleninu.

 

 

Potrebujeme:

1 kg soli

1 kurča (celé, očistené)

Príloha (voliteľné):

 

 

Pečené zemiaky

Zemiaková kaša

Ryža

Zeleninový šalát

Grilovaná zelenina

Postup:

Je to úplne jednoduché.

 

 

Na plech na pečenie nasypeme soľ.

Vezmeme celé kurča – ktoré musí byť samozrejme čisté.

A vložíme ho na plech.

 

 

 

 

Vnútro a vonkajšok kurča potrieme soľou.

Potom plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C.

Kura pečieme 60-70 minút.

 

 

 

 

Kurča čo najviac otočíme.

Soľ na dne plechu sa ho môže dotýkať.

Hlavné je, aby sme ho celé upiekli do zlatista.

 

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash