Pečené kura na pomarančoch

Spojenie netradičných chutí s vynikajúcim výsledkom. Vyskúšajte lahodnú a šťavnatú verziu tradičného pečeného pokrmu.

Ak chcete vyskúšať niečo nové a výnimočne chutné, tento recept vás určite poteší. Ide o chutnú alternatívu ku klasickému pečenému kuraťu so šťavnatými pomarančmi, cesnakom a majonézou.

Potrebujeme:

Chladené kura  (1800 g)

450 g pomarančov

1 hlávku cesnaku

100 ml majonézy

¾ lyžice soli

...

1 lyžičku čierneho mletého korenia

Postup:

Pomaranče dôkladne umyjeme, cesnak ošúpeme a rozdelíme na strúčiky. V miske zmiešame soľ s korením a majonézou.

Kurča dôkladne umyjeme. Potom v oblasti pŕs oddelíme kožu od mäsa (koža sa dá jednoducho oddeliť) a pod kožu vložíme plátky pomarančov – viď obrázok.

Majonézovú zmes natrieme na kožu kuraťa a zvyšok vložíme do vnútra. Do vnútra potom vložíme kúsky pomarančov spolu so strúčiky cesnaku.

Naplnené vnútro uzavrieme pomocou špáradla a nohy zviažeme kúskom povrázku. Kurča preložíme do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov. Pečieme, kým kura nie je na povrchu zlatisté.

Pred podávaním ozdobíme kúskami čerstvých pomarančov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: liveinternet