plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúpte si lístkové cesto a mleté mäso: Fantastické predjedlo!

Ak máte doma lístkové cesto a mleté mäso, neváhajte a pripravte si chrumkavé plnené taštičky podľa nášho receptu.

Taštičky sa hodia ako skvelé predjedlo.

 

 

Vynikajúci recept na lahodné mäsové taštičky z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

400 g mletého mäsa

1 vajce

1 cibuľu

5 g soli

5 g mletého čierneho korenia

50 g hladkej múky

150 g šampiňónov

50 g smotanového syra

100 g syra

10 g kôpru

1 vajce na potretie

Postup:

Na začiatku pomocou formičky vykrojíme z lístkového cesta väčšie a menšie kruhy.

Cesto rozvaľkáme valčekom.

 

 

Do misky pridáme mleté mäso, vajce a na kocky nakrájanú cibuľu.

Na naolejovanej panvici osmažíme šampiňóny do hneda.

 

 

Vysmažené šampiňóny preložíme do misky s mäsom.

Potom pridáme soľ, korenie, múku.

Rukou vymiesime.

 

 

Z mäsovej hmoty vytvarujeme guličku a položíme ju na rozvaľkaný kruh cesta.

Cesto prehneme smerom hore, zahneme kraje (viď video) a taštičky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Vrch mäsa prekryjeme menším kruhom z cesta.

Do misky so smotanovým syrom pridáme nastrúhaný syr, kôpor a lyžicou premiešame.

 

 

Krém lyžicou nanesieme na vrch taštičky.

Taštičky potrieme vajcom, vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Bonus

Potrebujeme:

600 g lístkového cesta

500 g mletého mäsa

1 cibuľu

5 g soli

5 g mletého čierneho korenia

20 ml vody

100 g mozzarelly

1 vajce

Postup:

Lístkové cesto rozkrojíme na 6 častí.

Do misky pridáme mleté mäso a na kocky nakrájanú cibuľu.

 

 

Ďalej pridáme soľ, čierne korenie a vodu.

Zmes dôkladne zamiešame rukou.

 

 

Z mäsovej hmoty vytvarujeme guľku a položíme ju na cesto.

Do stredu vtlačíme kocku tvrdého syra a obalíme cestom.

 

 

Taštičky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich vajcom.

Na ceste spravíme nožom zárezy a „ostne“ vyhneme smerom hore.

 

 

Plech vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes