Kúpili ste tvrdé broskyne alebo marhule bez chuti? Jednoduchý trik, vďaka ktorému krásne zmäknú a budú chutiť omnoho lepšie!

Už sa vám tiež stalo, že ste sa zahryzli do broskyne alebo marhule a prekvapila vás nielen tvrdosť ovocia, ktoré má byť krásne šťavnaté, ale aj jeho nevýrazná chuť?

Už sa vám tiež stalo, že ste sa zahryzli do broskyne alebo marhule a prekvapila vás nielen tvrdosť ovocia, ktoré má byť krásne šťavnaté, ale aj jeho nevýrazná chuť? Asi nikto nechce investovať peniaze do ovocia, ktoré ani zďaleka neponúka to, čo by ste od neho čakali. Navyše, ak nakupujete vo väčších množstvách a chystáte sa zavárať alebo vyrábať chutné marmelády či džemy. Bolo by na škodu sladkú chuť doháňať len cukrom.

Najjednoduchší spôsob vďaka ktorému budú broskyne mäkšie a budú chutiť omnoho lepšie!

Je to celkom jednoduché, potrebujete obyčajné papierové vrecko, do ktorého dáte suché ovocie a na istý čas naň zabudnete. Pre ovocie tak vytvoríte ideálne prostredie, v ktorom „dozreje“. Po pár dňoch budú broskyne aj marhule také, ako majú byť – šťavnaté a sladké. Tento spôsob urýchlenia zrenia mám odskúšaný a funguje výborne. Jediné, na čo musíte dávať pozor je vlhké prostredie. Vrecko musí ostať v suchom prostredí, pretože papier priťahuje vlhkosť z okolia a broskyne by v takom prostredí mohli zhniť. Ak máte pochybnosti, ovocie pravidelne kontrolujte, aby ste mali istotu, že sa ovociu sa darí tak, ako chcete. Výborne táto metóda funguje aj na domáce broskyne, ktoré nie sú dlho odtrhnuté zo stromu.

Ľanový obrúsok

Funguje rovnako dobre, ako predošlá technika, s tým rozdielom, že ho môžete použiť aj vo vlhkom prostredí. Jednoducho broskyne zabaľte do obrúsku a nechajte

Ďalšie tipy:

Ak sa chystáte broskyne alebo marhule variť na džem, pridajte k nim trochu brandy alebo vína. Alkohol sa počas varenia vyvarí a výsledný produkt bude omnoho chutnejší.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Niečo aj pre tých, ktorý sa chystajú spracovať domáce čerešne alebo višne a chcú ich rýchlo zbaviť červíkov. Stačí, ak ich namočíte do vody s octom (studená voda a lyžica octu). Čerešne určené na zaváranie budú zaručene bez červíkov.

Bez želírovacieho prípravku

Ak chcete poctivý marhuľový domáci džem taký, ako ho varili naše babičky, stavte na ich rady a odporúčania. Všetko, čo o príprave tejto pochúťky potrebujete vedieť, nájdete TU!

Neváhajte a okrem marhuľového vyskúšajte aj domáci jahodový džem podľa starého receptu.