Vynikajúci recept na pečenú krkovičku v celku z youtube – je nesmierne chutná a lahodná, podávame teplú aj na studeno.
Potrebujeme:
1,5 kg bravčovej krkovičky;
3- 5 strúčikov cesnaku
1 polievková lyžica korenia na bravčové mäso
1 polievková lyžica sladkej papriky
Mleté čierne korenie
1 polievková lyžica chrenu
3 lyžice horčice
soľ
2 lyžice olej
Postup:
Kus mäsa posypeme z oboch strán soľou, čiernym korením, paprikou, korením na mäso, pridáme 5 strúčikov cesnaku pretlačených cez lis.
Pridáme chren, horčicu a olej, potom mäso veľmi dobre premiešame s mäskom.
Vložíme ho do 2 plastových vreciek a odložíme na 2-4 hodiny do chladničky.
Mäso preložte na alobal, zabaľte do 2 vrstiev, vložte do zapekacej misky a dajte na 1,5 hodiny do predhriatej rúry na 170 ° С.
Alobal potom rozkrojte, mäso odkryte a nechajte dopiecť ďalších 20 minút. Po vychladnutí nakrájajte a podávajte teplá aj na studeno.
Prajeme vám dobrú chuť do jedla so svojimi blízkymi!
Video návod: