Kuchynské tipy a TRIKY, ktoré uľahčia život ušetria kopec práce: Gazdinky na to prišli úplnou náhodou!

1581 0

Vynikajúce triky do kuchyne, ktoré využijete každý deň. Na tieto zlepšováky prišli gazdinky úplnou náhodou, ale sú skutočne geniálne.

Napokon, posúďte sami, tieto skvelé nápady sme pre vás našli na youtube.

Triky a zlepšováky do kuchyne

Otvorili ste balík s cestovinami?

Pomocou kúska odstrihnutej časti môžete balík perfektne uzatvoriť.

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na rýchlo narhať kuracie mäso do šalátu, alebo polievky?

 

Trháte kuracie mäsko pomocou vidličiek? Vyskúšajte tento super zlepšovák.

Dajte celé uvarené, alebo upečené kuracie prsia do misky a jednoducho použite šľahač.

Stačí 30 sekúnd a máte hotovo.

Chcete perfektne nakrájať avokádo?

Jednoducho rozkrojte na polovicu a jadierko ľahko vytlačíte, keď na šupku zatlačíte prstami.

Hneď môžete servírovať.

Trik, ako predĺžiť čerstvosť potravín

Chcete, aby brokolica vydržala čerstvá najdlhšie, ako sa dá? Jednoducho ju zabaľte do alobalu.

Prípadne môžete vyskúšať druhý spôsob. Odrežte spodnú časť stonky a ponorte ju do studenej vody. Odložte do chladničky.

Rovnako vám dlho čerstvé vydržia aj listy zeleru, ak ich zabalíte do alobalu.

Česrstvé bylinky vysušte, dajte do dózy a na vrch položte papierový obrúsok. Zatvorte a dajte do chladničky. Bylinky vydržia čerstvé oveľa dlhšie.

Perfektné servírovanie melónu? Žiaden problém.

Ovocie jednoducho rozkrojte na polovicu.

Obráťte rezanou stranou nadol a odstráňte šupku.

Melón nakrájajte.

Potom na vrch položte misku a pomocou dosky obráťte.

Teraz už stačí len zapichnúť špáradlá a servírovanie je prirpavené.

Chcete ošúpať rybu jednoducho, iba pomocou rúk?

Stačí, ak rybu polejete horúcou vodou a šupny idú dole samé. Stačí len po povrchu prechádzať prstami.

Ovocie a zeleninu zbavíte baktérií a pesticídov

Ak chcete ovocie a zeleninu zbaviť pesticídov a chémie, nechajte ich pre úpravou namočené v slanej vode po dobu 15 minút. Na vandlík vody stačí 1 lyžička soli.

Krájate pálivú papričku?

Aby vás nepálili prsty, pred krájaním si ich potrite trochou oleja.

Kancelárske spony sa dajú použiť perfektne na uzavretie obalov rôznych potravín.

Ďalšie triky nájdete vo videu:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár