Kuchársky trik, vďaka ktorému bude pečienka neskutočne JEMNÁ a lahodná: Teraz u mňa všetci zháňajú RECEPT!

Niekedy stačí pridať jednu surovinu a jedlo je oveľa chutnejšie. Tak je to aj s prípravou pečienky na základe inšpirácie z youtube.

Vďaka zemiaku bude ešte lahodnejšia a ostatné pridané suroviny ju posunú na vyšší level!

Potrebujeme:

250 g kuracej pečienky

1 cibuľu

1 mrkvu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 strúčiky cesnaku

1 zemiak

2 PL majonézy

soľ, mleté čierne korenie

1 vajce

2 – 3 PL hladkej múky

Postup:

1. Pečienku si dobre umyjeme a osušíme papierovou utierkou.

2. Potom si pečienku nakrájame na malé kúsky.

3. Cibuľu si nakrájame nadrobno, ak máme mladú cibuľku, môžeme použiť tú.

4. Zemiaky, aj mrkvu si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Môžete pridať aj cuketu.

5. Vo veľkej mise všetko zmiešame, pridáme majonézu (môžeme nahradiť kyslou smotanou) a vajce.

6. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.

7. Pridáme múku a znova dobre premiešame.

Ak sa neponáhľate, prikryte misku a odložte na 30 minút do chladničky.

8. Na rozohriatu panvicu nalejeme malé množstvo oleja.

Lyžicou vrstvíme menšie placky a z oboch strán opečieme dozlatista.

9. Môžeme podávať s kyslou smotanou alebo s cesnakovou omáčkou.

Prajeme dobrú chuť!