Kuracie rezne zapečené s baklažánom, paradajkou a smotanou

Veľmi chutné a ľahké jedlo, ktoré vás skvele zasýti a nemusíte sa pritom obávať kalórií navyše. Vďaka smotane a zelenine ostane kuracie mäsko krásne šťavnaté a lahodné. Vyskúšajte túto skvelú dobrotu.

Veľmi chutné a ľahké jedlo, ktoré vás skvele zasýti a nemusíte sa pritom obávať kalórií navyše. Vďaka smotane a zelenine ostane kuracie mäsko krásne šťavnaté a lahodné. Vyskúšajte túto skvelú dobrotu.

Potrebujeme:

1 lyžicu rastlinného oleja

1 ks baklažánu

300 g kuracích pŕs

1-2 ks čerstvých paradajok

2-3 lyžice kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g strúhaného tvrdého syra

Soľ a mleté čierne korenie

Postup:

Baklažán umyjeme, odstránime stopku a nakrájame na čo najtenšie plátky. Posypeme soľou a necháme 15-20 minút odpočívať, potom zlejeme prebytočnú tekutinu.

Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom a na dno uložíme plátky baklažánu.

Kuracie mäso umyjeme a pod plastovým vreckom rozklepeme na tenkú vrstvu. Mäso posypeme soľou a korením.

Na baklažán potom uložíme kuracie mäso, ktoré potrieme pretlačeným cesnakom na vrch uložíme plátky paradajok. Podľa chuti posypeme soľou a korením a potrieme kyslou smotanou. Nakoniec posypeme vrstvou syra a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.

Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk