plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto povie, že nemá rád zeler, ten určite nemá tento recept: Moji chlapi neverili, že surový môže chutiť takto fantasticky!

Keď viete tento jeden recept, urobíte plnú misu fantastických chlebíčkov s rôznymi príchuťami.

Keď viete tento jeden recept, urobíte plnú misu fantastických chlebíčkov s rôznymi príchuťami. Naozaj chutia výborne a pritom vôbec nie ako klasický zeler – citrónová šťava a syr mu dá úplne nový šmrnc, naozaj odporúčam skúsiť, je to výborné!

Potrebujeme:

Základná nátierka

½ zeleru (koreň)

1 nátierkové maslo bez príchute

2 vajcia uvarené na tvrdo

Štipku cukru

Citrónová šťavu

Soľ a čierne mleté korenie

Na ďalšie príchute:

2 menšie mrkvy – nátierka bude mať peknú červenkastú farbu a výbornú sviežu chuť,

1 lyžicu horčice – ak máte radi výraznejšie chute, horčica je na to perfektná,

1 červenú cibuľku nakrájanú nadrobno – dodá nátierke peknú farbu a zároveň aj zaujímavú chuť,

1-2 strúčiky cesnaku – kto by nemiloval cesnakové nátierky,

Jarnú cibuľku, nadrobno nakrájanú reďkvičku, údeného lososa, strúhaný syr – z jednej nátierky môžete mať 10 rôznych príchutí – napríklad na jednohubky je to perfektné

Postup:

Uvaríme si vajcia a potom ich nastrúhame. Zeler očistíme, nastrúhame najemno a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme k vajíčku, primiešame maslo, cukor, soľ, korenie dochutíme ľubovolnými prísadami. Do časti nátierky pridajte mrkvu, do časti horčicu, prípadne môžete celú nátierku urobiť napríklad s cesnakom, je to na vás. Nátierka je jednoducho božská!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes