plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto má chuť na najlepšie mäso Stroganov, nech sa drží tohoto receptu: Inak ho už robiť nebudete!

Mäsko Stroganov máme u nás doma veľmi radi a najradšej samozrejme z hovädzieho mäsa, z ktorého by sa malo podľa správnosti pripravovať. Ak ale nemáte čas, môžete zvoliť aj bravčové, alebo hydinové mäso, výsledok je tiež veľmi chutný a navyše pripravený oveľa rýchlejšie. 

Mäsko Stroganov máme u nás doma veľmi radi a najradšej samozrejme z hovädzieho mäsa, z ktorého by sa malo podľa správnosti pripravovať. Ak ale nemáte čas, môžete zvoliť aj bravčové, alebo hydinové mäso, výsledok je tiež veľmi chutný a navyše pripravený oveľa rýchlejšie.

Potrebujeme:

400 g kvalitného hovädzieho mäsa (mala by to byť sviečkovica) alebo bravčové, kuracie, morčacie

1 cibuľa

kúsok masla

300-350 ml vývaru

5 polievkových lyžíc šľahačkovej smotany

1 kyslá uhorka

Olej

soľ, čierne korenie

1 lyžička horčice

2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

trošku cukru

Huby (voliteľné)

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky a zľahka nakepeme. Potom nakrájame na rezance – ochutíme soľou, korením, pridáme olej a dobre premiešame. Mäso necháme takto maronovať aspoň 1-2 hodiny, ideálne cez noc.

Na panvici zahrejeme maslo (ak nemáte, môžete nahradiť olejom). Sprudka osmažíme mäso a následne prikrejeme pokrievkou, aby pustilo šťavu.

Cibuľu si zvlášť osmažíme na panvici na troche oleja. Cibuľu pridáme k mäsu a ďalej dusíme, pridáme aj nakrájanú uhorku a huby.

Následne podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka. Ak pracujete s hydinovým mäsom, bude hotové veľmi rýchlo, príprava hovädziny trvá najdlhšie.

keď je mäso mäkké, pridáme pretlak, horčicu, smotanu a dochutíme aj troškou cukru. Môžeme ešte doladiť trochou soli a čiernym korením. Podľa potreby môžete omáčku ešte rozriediť vývarom, alebo ju nechať hustejšiu. Podávame s ryžou, alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes