Tradičný domáci segedín, ktorý mám naozaj rokmi overený – je vynikajúci a zakaždým chutí dokonale. Kto hľadá skutočne výborný, overený recept, toto je on. :-)
Potrebujeme:
1,5 kg bravčové plece
1 kg kapusta kvasená
1 ks väčšia cibuľa
masť bravčová
1 lyžičku rasca drvenej
1-2 lyžice maďarskej mletej sladkej papriky
1 ks čili paprička
500 g smotana na šľahanie
2 lyžice haldkej múky na zahustenie
korenie čierne mleté
1 KL cukor
soľ
Postup:
Na masti si usmažíme cibuľku nakrájanú na drobno do zlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, kmín, chilli papričku, soľ a dusíme 45 minút.
Medzi tým si pokrájame kapustu. Kapustu pridáme k mäsu aj s mletou paprikou a dusíme do mäkka.Na koniec pridáme smotanu,zahustíme mukou rozrobenou v mlieku podľa potreby,dochutíme soľou, cukrom a troškou mletého korenia (nemusí byť) a podávame s knedľou.