plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto má chuť na najlepší domáci segedín, nech sa drží tohoto receptu: Inak ho už robiť nebudete!

Tradičný domáci segedín, ktorý mám naozaj rokmi overený – je vynikajúci a zakaždým chutí dokonale. Kto hľadá skutočne výborný, overený recept, toto je on. :-)

Potrebujeme:

1,5 kg bravčové plece

1 kg kapusta kvasená

1 ks väčšia cibuľa

masť bravčová

1 lyžičku rasca drvenej

1-2 lyžice maďarskej mletej sladkej papriky

1 ks čili paprička

500 g smotana na šľahanie

2 lyžice haldkej múky na zahustenie

korenie čierne mleté

1 KL cukor

soľ

Postup:

Na masti si usmažíme cibuľku nakrájanú na drobno do zlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, kmín, chilli papričku, soľ a dusíme 45 minút.

Medzi tým si pokrájame kapustu. Kapustu pridáme k mäsu aj s mletou paprikou a dusíme do mäkka.Na koniec pridáme smotanu,zahustíme mukou rozrobenou v mlieku podľa potreby,dochutíme soľou, cukrom a troškou mletého korenia (nemusí byť) a podávame s knedľou.

Najlepšie recepty na dnes