plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krupicový krém na koláče: S ním budú VŠETKY vynikajúce!

Zamatový krém s jemnou chuťou, ktorý sa pripravuje z jednoduchých ingrediencií.

 

 

Zistite tajnú surovinu použitú v tomto recepte podľa nasledujúcich krokov.

 

 

Fantastický recept na dokonalý krém z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

600 ml mlieka

150 g masla

150 g kryštálového cukru

4 PL krupice

200 ml smotany na šľahanie

15 g vanilkového cukru

Postup:

 

 

Mlieko nalejeme do hrnca.

Pridáme cukor a vanilkový cukor.

 

 

Premiešame lyžicou.

Zapneme sporák.

 

 

Keď mlieko vrie, pridáme krupicu a za stáleho miešania pripravíme jednoduchú kašu.

Odstavíme zo sporáka.

Prekryjeme potravinovou fóliou a necháme úplne vychladnúť.

 

 

Do samostatnej misky pridáme mäkké maslo.

Šľaháme mixérom, kým nezískame krémovú konzistenciu.

 

 

Pridáme jednu lyžicu kaše do masla.

Po každom pridaní premiešame.

Do nádoby pridáme smotanu.

A mixérom šľaháme pri nízkej rýchlosti.

 

 

Postupne zvyšujeme rýchlosť, kým nedosiahneme pevné vrcholy.

Do krému postupne pridávame smotanu.

Vareškou premiešame.

 

 

Krém vložíme na pár hodín do chladničky.

Po zachladení je pripravený k servírovaniu.

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes