Zamatový krém s jemnou chuťou, ktorý sa pripravuje z jednoduchých ingrediencií.
Zistite tajnú surovinu použitú v tomto recepte podľa nasledujúcich krokov.
Fantastický recept na dokonalý krém z portálu retete-usoare.
Potrebujeme:
600 ml mlieka
150 g masla
150 g kryštálového cukru
4 PL krupice
200 ml smotany na šľahanie
15 g vanilkového cukru
Postup:
Mlieko nalejeme do hrnca.
Pridáme cukor a vanilkový cukor.
Premiešame lyžicou.
Zapneme sporák.
Keď mlieko vrie, pridáme krupicu a za stáleho miešania pripravíme jednoduchú kašu.
Odstavíme zo sporáka.
Prekryjeme potravinovou fóliou a necháme úplne vychladnúť.
Do samostatnej misky pridáme mäkké maslo.
Šľaháme mixérom, kým nezískame krémovú konzistenciu.
Pridáme jednu lyžicu kaše do masla.
Po každom pridaní premiešame.
Do nádoby pridáme smotanu.
A mixérom šľaháme pri nízkej rýchlosti.
Postupne zvyšujeme rýchlosť, kým nedosiahneme pevné vrcholy.
Do krému postupne pridávame smotanu.
Vareškou premiešame.
Krém vložíme na pár hodín do chladničky.
Po zachladení je pripravený k servírovaniu.
Dobrú chuť!