Ak obľubujete krémové dezerty s jednoduchou a rýchlou prípravou, vyskúšajte lahodný krém z krupice, mlieka a masla. Jeho príprava je skutočne jednoduchá a vaše obľúbené dezerty dotiahne do dokonalosti. Prípadne si ho môžete dať len tak, ako chutný krém s ovocím a piškótami.
Potrebujeme:
2 šálky mlieka
4 lyžice krupice
2 a ½ lyžice kryštálového cukru
100 g masla
1 bal vanilkového cukru
1 žĺtok
Postup:
V troche mlieka si rozmiešame krupicu s 1 lyžičkou cukru. Zvyšné mlieko spolu s vanlkovým cukrom preložíme na plameň. Keď zovrie, vmiešame doň krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.
Žĺtok preložíme do misky spolu so zvyšným cukrom a nad parou miešame, kým zmes nezhustne. Necháme mierne vychladnúť a všľaháme maslo. Do tejto zmesi vmiešavame po lyžičkách vychladnutú krupicu tak, aby sme získali nadýchanú konzistenciu krému.
zdroj: vk