Fantastický dezert s dvomi druhmi lahodného krému a nadýchanou šľahačkou. Jeho príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok fantastický.
Potrebujeme:
Maslové sušienky
1 l mlieka
200 ml detskej krupice
150 g kryštálového cukru
2 bal. vanilkového cukru
1 vajce
125 g masla
Na tmavý krém:
1 l mlieka
4 lyžice kryštálového cukru
2 ks kakaového pudingu
150 g masla
Voliteľné na vrch:
500 ml smotany na šľahanie 33%
Postup:
Formu na pečenie 35×20 cm vyložíme maslovými sušienkami.
500 ml mlieka preložíme na plameň. Zvyšné mlieko zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkom a krupicou. Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme zvyšné mlieko s krupicou a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Keď krupicová hmota vychladne, všľaháme do nej maslo.
Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme puding. Zložíme z plameňa, necháme mierne vychladnúť a do ešte teplého pudingu vmiešame maslo. Pudingový krém navrstvíme na krupicový krém.
Na vrch dezertu môžeme použiť šľahačku. Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku (môžeme použiť aj stužovač, aby šľahačka lepšie držala tvar). Šľahačku navrstvíme na vychladnutý pudingový krém.
Ak máme k dispozícií viac maslových sušienok, môžeme nimi oddeliť krupicový a pudingový krém.
Povrch zákusku posypeme hoblinkami čokolády, drvenými orieškami, alebo inou ozdobou podľa chuti.
Vložíme stuhnúť do chladničky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)