plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krupicovo-pudingová letná bomba: Tá torta vyzerá ako z časopisu – úžasná a za pol hodinku pripravená!

Krásna, šťavnatá ovocná torta na každú príležitosť. Zohnať čerstvé suroviny v dnešnej dobe nie je veru žiadny problém. Problém je iba v tej chuti.

Potrebujeme:

korpus:

vajcia 4 ks

kryšt.cukor 120 g

mlieko 2 PL

polohrubá múka 120 g

kakao 20 g

prášok do pečiva 2 káv. lyžičky

Na nepečenú verziu:

2 bal. kávových sušienok

2 lyžice rozpusteného masla

Krém:

1 l mlieka

5 plných lyžíc detskej krupice

4 plné lyžice vanilkového pudingu

1 hrnček práškového cukru

1 lyžica masla

Na vrch:

várová čokoláda + trocha oleja

Postup:

Celé vajíčka chvíľu šľaháme s cukrom, pridáme mlieko a vyšľaháme do bohatej hustej peny.
K múke pridáme kakao a prášok do pečiva, premiešame pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva – po lyžiciach a zároveň šľaháme.

Tortovú formu vymažeme maslom a položíme papier na pečenie, vystrihnutý na veľkosť spodnej časti formy – papier na pečenie sa mi neposúva a mám istotu, že cesto sa mi nedostane pod papier, papier znovu vymažem maslom a okraje vysypeme múkou, vlejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 160° C približne 20 min., ak budete potrebovať po skúške špajľou cesto dopiecť, prikryte vrch alobalom a nechajte dopiecť podľa potreby.

Na nepečnú verziu vtlačíme na dno formy rozdrvené sušienky zmiešané s maslom.

Mlieko zmiešame s cukrom, krupičkou a pudingom, zvaríme na hustú kašu, nakoniec vmiešame lyžicu masla. Premiešanú zmes nalejeme do tortovej formy a uhladíme. Necháme vychladnúť.

Korpus dáme do tortovej formy,po bokoch poukladáme prekrojené jahody, tak ako je na obrázku. Plnku natrieme na korpus a poukladáme ovocie podľa svojej chuti.

Polejeme hrubšou vrstvou čokolády. Dáme na pár hodín do chladničky.

Vrch torty si ozdobíme podľa vlastnej fantázie

Najlepšie recepty na dnes