plny-hrniec_transparent_negativ.png

Top dezert z lístkového cesta: Krupicovo-šľahačkové kocky s poriadnou porciou krému!

Fantastický zákusok z lístkového cesta a poriadnej porcie krému. Jednoduchý na prípravu a pritom fantastický.

Fantastický zákusok z lístkového cesta a poriadnej porcie krému. Jednoduchý na prípravu a pritom fantastický.

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

350 g zaváraných čerešní aj s nálevom

8 lyžíc krupice

3 lyžice kryštálového cukru

Krém:

2 bal. vanilkového pudingu

800 ml mlieka

3 lyžice kryštálového cukru

250 g masla

Na vrch:

500 ml šľahačky

Stužovač do šľahačky

Postup:

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a každú rozvaľkáme na tenký plát (na plech s rozmermi 25x35cm).

Jeden plát upečieme vcelku, druhý nakrájame na štvorce a takto upečieme.

Do misky prelejeme šťavu zo zaváraných čerešní, krupicu a cukor – privedieme do varu. Pridáme zavárané čerešne a všetko spolu chvíľu varíme, aby hmota dostatočne zhustla.

Z mlieka pudingových práškov a 50 g cukru uvaríme puding. Zvyšný cukor ušľaháme s maslom a túto zmes vmiešame do vychladnutého pudingu.

Na celý plát cesta navrstvíme najskôr čerešňovú hmotu, potom pudingový krém a nakoniec ušľahanú šľahačku so stužovačom.

Na vrch uložíme nakrájaný plát cesta.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes