Najnadýchanejšie a najchutnejšie: Lahodné a neodolateľné krupicové palacinky – bez mlieka a vajec!

Najjemnejšie mini palacinky z krupice a bez múky, ktoré sa nedajú nemilovať.

Recept je nenáročný – u nás doma ich pripravujem takmer každý deň.

 

 

Chutné a nadýchané krupicové palacinky podľa nenáročného receptu z portálu iladies.

...

Potrebujeme:

1 ČL sušeného droždia

2 ČL prášku do pečiva

1 pohár hladkej múky

1 pohár krupice

vanilkový cukor

kryštálový cukor

štipku soli

400-500 ml vody

Na oblohu:

 

 

Džem

Maslo

Kakao

Granko

Tvaroh

Čerstvé ovocie

Postup:

 

 

Do hlbokej misy pridáme preosiatu múku.

Pridáme aj cukor a krupicu.

 

 

Následne pridáme aj prášok do pečiva.

Pridáme tiež droždie, soľ a vanilkový cukor.

 

 

Pridáme teplú vodu.

Dobre premiešame 5-10 minút.

Miešame,  kým nebude zmes homogénna.

 

 

Misku prekryjeme potravinárskou fóliou.

Zmes necháme kysnúť asi hodinu.

 

 

Po zdvojnásobení objemu cesta odstránime fóliu.

Ručne premiešame.

 

 

Rozpálime panvicu, v ktorej sme rozpustili trochu masla alebo lyžičku oleja.

Odoberieme časť cesta.

 

 

A pridáme ho na panvicu.

 

 

Vytvarujeme z neho okrúhlu a hrubú (cca 1 cm) placku.

Placky vysmážame na miernom ohni z oboch strán do zlatista.

 

 

Palacinky môžeme servírovať s medom, džemom alebo čokoládovým krémom.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels